Veel belangstelling van de bezoekers bij de FNV-informatiestand op 23 oktober 2018 tijdens de Jaarmarkt in Rijen

Veel belangstelling van de bezoekers bij de FNV-informatiestand op 23 oktober 2018 tijdens de Jaarmarkt in Rijen

01 nov 2018 - Webredactie FNV-Lokaal

Veel belangstelling van de bezoekers bij de FNV-informatiestand op 23 oktober 2018 tijdens de Jaarmarkt in Rijen

Het FNV-Senioren promotieteam van FNV Senioren Baronie, Dongemond en Grensstreek ging voor de laatste maal van dit jaar in haar werkgebied op bezoek. In het afgelopen jaar heeft zo men regelmatig in de regio diverse markten bezocht om meer bekendheid te geven aan het werk van de FNV. Deze keer stond de Jaarmarktvan dinsdag 23 oktober 2018 in Rijen op hun programma.

Het regionale FNV-promotieteam had een FNV-informatiestand ingericht tijdens deze markt. Het team kreeg deze keer ondersteuning en medewerking van Lokaal FNV-netwerk Grensstreek - Leistroom. Het FNV-promotieteam bestond ditmaal uit: Louis van Gool uit Galder, Ad Maas uit Gilze, Jan de Wit uit Etten - Leur en Bert Willemen uit Rijen.

Een bijzonderheid van dit laatste optreden van het FNV-promotieteam voor dit jaar was, dat men bezoek en ondersteuning kreeg van de FNV Senioren bestuurder Koosde Meij. Hij gaf het FNV-promotieteam een steuntje in de rug en kon de bezoekers meer vertellen over de komende activiteiten van de landelijke FNV.

undefined

Discussie met bezoekers bij de FNV-promotiestand [© foto Bert Willemen uit Rijen]

Het FNV-promotieteam gaf de bezoekers aan deze markt allerlei informatie en inlichtingen over het FNV (in de volksmond beter bekend als de vakbond). Naast de algemene FNV-folders/inschrijfformulieren/gadgets werden de bezoekers bijgepraat over de verschillende activiteiten van verschillende regionale netwerken, de verschillende vak sectoren van de FNV, de FNV individuele belangenbehartiging (F.N.V.-I.B.B.) van de speciaal opgeleide FNV-kaderleden, over het FNV regionaal contactcenter. Ook werden de bezoekers bijgepraat over het werk van de verschillende FNV-vak sectoren, over de speciale FNV-belastingservicegroep en de vele voordelen rond het FNV-lidmaatschap. Natuurlijk werd men ook vakkundig geïnformeerd rond de laatste ontwikkelingen van de onlangs afgesloten cao’s, de verschillende recente gehouden stakingsacties. De bezoekers bij de FNV-promotiestand in Rijen werden op weg geholpen met de aangedragen vragen of problemen op het gebied van werk- of arbeidscontracten.

Ook beantwoordde het FNV-promotieteam veel vragen over de voordelen bij het FNV- ledenpakket en over de hulp die men kan krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte.

Voor meer gerichte- en persoonlijke vragen werd men doorverwezen naar de lokale– of regionale FNV-vakbondshuizen in onze regio. Vele FNV leden uit de regio wisten de weg te vinden naar de FNV marktkraam om bijpraten over hun lief en leed bij hun werkgever rond het naleven van de arbeidsomstandigheden.

FNV Informatiestand Grensstreek-Leistroom

Bezoekers van de Jaarmarkt van dinsdag 23 oktober 2018 bij de FNV-stand 
[© foto Bert Willemen uit Rijen]

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht