Geef je mening over de participatiewet

Geef je mening over de participatiewet

09 okt 2019 - I

Geef je mening over de participatiewet

Geef je mening over de participatiewet op een speciale bijeenkomst op 15 oktober, 19.30 uur, Atlas Hotel Spijkenisse. Ook niet-leden zijn van harte welkom!

Wat is er aan de hand?
De Participatiewet bestaat bijna vijf jaar en de Tweede Kamer gaat binnenkort evalueren wat er wel en niet goed gaat in deze wet. Maar in de evaluatie komen niet alle onderwerpen aan bod die voor jou van belang zijn. De FNV vindt dat een gemiste kans. Daarom gaan wij zelf in speciale bijeenkomsten in heel Nederland op zoek naar jouw verhaal.

Zoals: Wat doet het met je als je het ene traject na het andere moet volgen en je nog steeds geen stap dichter bij een betaalde baan bent? Of misschien heb je wel te maken met de verplichte tegenprestatie: ofwel iets moeten doen voor je bijstandsuitkering. Of heb je ervaringen met Werken Zonder Loon voor je uitkering. Ook heb je wellicht weleens te maken gehad met een sanctie vanuit de bijstand.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je heel goed bent geholpen door de gemeente bij het zoeken naar een beschutte werkplek, een garantiebaan of dat je een baan vanuit de bijstand hebt gevonden met hulp van de gemeente. Ook die verhalen horen we graag.

Wat doet de FNV met jouw verhaal?

Aan de hand van alle verhalen zullen wij samen conclusies trekken. Alle opmerkingen en adviezen in Rotterdam zullen doorklinken in de landelijke FNV-evaluatie van de Participatiewet. Op 2 november houden wij een centrale bijeenkomst in Utrecht waarvoor ook staatsecretaris Van Ark en Tweede Kamerleden zijn uitgenodigd. Een menselijker en verbeterde Participatiewet begint bij jouw verhaal.

Kom ook naar de ophaalsessie:

Wanneer: dinsdag 15 oktober vanaf 19:00 (inloop), aanvang 19.30 uur tot ca. 21:30 uur
Locatie: Hotel Atlas, Groene Kruisweg 11, Spijkenisse

Wat kan ik nog meer doen?
Vul ook de enquête over de Participatiewet op onze site in en stuur de link ook zoveel mogelijk door in je netwerk! Meer informatie over de evaluatie van de Participatiewet vind je op www.fnv.nl/pwet

Jouw verhaal telt. Samen sterk, voor een menselijker wetgeving die werkt!

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht