Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief juli 2020

02 jul 2020 - Lokaal FNV Utrecht-Midden

Nieuwsbrief juli 2020

Nu corona gelukkig over de piek heen is, eindelijk weer een nieuwsbrief van Lokaal FNV Utrecht-Midden (het netwerk van FNV-leden in de gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Vijfheerenlanden, IJsselstein). Veel plannen en themabijeenkomsten konden helaas niet doorgaan. Ook voor de jubilarissen liep het anders. Maar ze worden niet vergeten!

In deze nieuwsbrief doen we een oproep aan onze leden om de campagne Voor 14 voor verhoging van het wettelijk minimumloon te steunen.

Het coronavirus laat zien dat thuiszorgmedewerkers, schoonmakers, postbezorgers en distributiemedewerkers ons land draaiende houden. Bijna 1 miljoen mensen in een vitaal beroep verdienen echter bitter weinig. Zij moeten het doen met een inkomen van minder dan € 10 bruto per uur. We zien nu meer dan ooit: zij verdienen beter!

Wij vragen nu alle leden in onze regio om de oproep aan de gemeente Utrecht te ondersteunen door het tekenen van de petitie:

STA OP VOOR 14, GEMEENTEBESTUUR UTRECHT!

Op 9 juli behandelt de Gemeenteraad een motie van SP en GL die deze oproep ondersteunt. Om 19.00 uur voorafgaande aan de gemeenteraadsvergadering zullen we de handtekeningen die dan binnen zijn aanbieden aan de gemeente.

Meedoen? Meld je aan via lokaalfnv.utrechtmidden@vereniging.fnv.nl

Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen

undefined

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht