Lokale FNV op gesprek bij wethouder Vught

Lokale FNV op gesprek bij wethouder Vught

15 feb 2019 - Paul Lempens

Lokale FNV op gesprek bij wethouder Vught

Kaderlid Hans Meis en bestuurder Paul Lempens hebben in een gesprek kennis gemaakt met wethouder Heijboer van de gemeente Vught. Deze wethouder heeft onder andere Sociale Zaken en Zorg (Participatiewet en Wmo) in haar pakket.

Vught heeft enkele goede voorbeelden van sociaal beleid die we ook in andere gemeenten kunnen gebruiken als FNV. Zoals een Kinderarmoedecoördinator, langdurig budgetbeheer en één loket voor alle hulp- en ondersteuningsvragen. De schaal van Vught (ongeveer 26 duizend inwoners) leent zich hier ook voor. Verder is gesproken over de woningmarkt die op slot zit.

Ook werden enkele zorgen gedeeld over goed personeel voor de uitvoering van sociaal beleid, tekort aan zorgpersoneel, abonnementstarief, (on)mogelijkheden voor mantelzorg, veel jeugdhulp door (v)echtscheidingen en het niet werken van de Participatiewet.

De wethouder staat open voor verbeteringen en casussen. De kennismaking heeft haar doel bereikt, want de wethouder kent ons nu en andersom, zij weet ons te vinden en we zullen haar van informatie voorzien en andersom.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht