Hoe hou ik mijn geheugen actief ?

Hoe hou ik mijn geheugen actief ?

09 apr 2019 - Webredactie

Hoe hou ik mijn geheugen actief ?

Hoe hou ik mijn geheugen actief ?

Donderdag 28 maart jl. organiseerde FNV Senioren Peelgemeenten een bijeenkomst over de werking van onze hersenen en ons geheugen. De heer Jac van den Goor, voorlichter van de Nederlandse Hersenstichting, informeerde de aanwezigen in De Fonkel in Helmond o.a. over het “trainen van de hersenen”. Het bewust en onbewust onthouden van informatie en daarnaast kregen de aanwezigen diverse adviezen om vergeetachtigheid te voorkomen.

De heer Van den Goor besteedde in zijn presentatie aandacht aan de werking van onze hersenen en in het bijzonder aan de werking van het geheugen. Bijvoorbeeld het verschil tussen korte termijn geheugen en lange termijn geheugen, vergeetachtigheid, strategieën om zaken te onthouden en diverse tips om het geheugen te blijven stimuleren. Dit alles op een begrijpelijke manier. Een leerzame middag dus voor met name oudere leden.

undefined

De heer van Jac van de Goor van de Nederlandse Hersenstichting tijdens zijn presentatie

De Hersenstichting in Nederland zet zich in om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Hiervoor doet de Hersenstichting onderzoek, geeft het voorlichting en organiseert het diverse projecten. De Hersenstichting ontvangt geen subsidie van de overheid en is dus afhankelijk van giften en donaties.

Hieronder nog een kort overzicht van de belangrijkste feiten over de werking van het geheugen en hoe u de werking van uw geheugen kunt blijven ondersteunen.

undefined

 

undefined

 

undefined

 

undefined

 

undefined

 

undefined

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht