Themabijeenkomst 'Eerder stoppen met werken'

Themabijeenkomst 'Eerder stoppen met werken'

21 nov 2019 - Gerard Michies

Themabijeenkomst 'Eerder stoppen met werken'

Op donderdagavond 21 november jl heeft Lokaal FNV Midden Rijnland voor de tweede keer dit jaar een themabijeenkomst georganiseerd om meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over ‘eerder stoppen met werken’.

Op de bijeenkomst spraken verschillende sprekers en deskundigen van de Rabobank en het pensioenfonds (PMT). Besproken werden de drie pijlers die het mogelijk maken om eerder te kunnen stoppen met werken, te weten:

  1. De stand van zaken betreffende de AOW.
  2. De verschillende mogelijkheden bij eerder stoppen of korter werken. Hierbij kan worden gedacht aan één of twee dagen per week met pensioen of korter werken via een generatiepact. Dit houdt bijvoorbeeld in 80% werken, 90% betaald en 100% pensioenopbouw.
  3. Het financieel zelf regelen door bijvoorbeeld een eigen gespaard vermogen, een kapitaalverzekering of een overwaarde lening op je woning.

 Er waren 46 belangstellenden voor deze bijeenkomst en opgeteld bij de vorige bijeenkomst van dit jaar, zijn er in totaal meer dan 100 geïnteresseerden in dit thema geweest. Ook deze keer was het weer een goede en waardevolle bijeenkomst.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht