Jubilarishuldiging Lokaal FNV Midden Rijnland

Jubilarishuldiging Lokaal FNV Midden Rijnland

20 okt 2018 - Milja van Riel

Jubilarishuldiging Lokaal FNV Midden Rijnland

Op de avond van 29 september jl. zijn de jubilarissen van het lokale netwerk Midden Rijnland (vh Alphen aan den Rijn e.o.) van de vakbond FNV in Avifauna in Alphen aan den Rijn in het zonnetje gezet.

In totaal zijn er dit jaar 263 jubilarissen: 137 leden zijn 25 jaar lid; 65 zijn 40 jaar lid; 34 zijn 50 jaar lid; 18 zijn 60 jaar lid en 9 zijn maar liefst 70 jaar lid.

undefinedVoorzitter Hans Zaunbrecher heet iedereen welkom en geeft het woord aan Ingrid Rep, secretaris van het hoofdbestuur van de FNV. Allereerst geeft zij aan dat de naam van het netwerk Lokaal FNV Alphen aan den Rijn en omstreken per 1 september jl. is gewijzigd in Lokaal FNV Midden Rijnland. De naamswijziging van dit Lokale netwerk van de vakbond FNV heeft te maken met het feit dat het gebied waarbinnen dit lokale netwerk werkzaam is, groter is dan de naam doet vermoeden. Het Lokaal Netwerk behartigt de belangen van de vakbondsleden in de gemeenten Nieuwkoop, Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn. Het bestuur heeft daarom gekozen voor de nieuwe naam Lokaal FNV Midden Rijnland, daar deze naam meer passend is.

Voordat de jubilarissen hun insigne ontvangen, haalt Ingrid Rep aan wat er in het jaar dat zij lid zijn geworden, is gebeurd:

undefined

Voor de leden die in 1993 lid zijn geworden en dus 25 jaar lid zijn, geldt dat in april van dat jaar de eerste browser voor het World Wide Web uitkomt en in december de Aboriginals in Australië voor het eerst grondrechten krijgen.

In 1978, 40 jaar geleden, is Nederland in de ban van de film Grease met John Travolta en Olivia Newton-John. De soundtrack staat wekenlang op nummer één en "Greasedansen" wordt een rage onder de jeugd.

Vijftig jaar geleden, in 1968, zijn er grootschalige stakingen en studentenbetogingen in Frankrijk. Tevens is het programma De Fabeltjeskrant voor het eerst op de Nederlandse tv te zien.

Voor de leden die 60 jaar lid zijn, geldt dat in 1958 de eerste kunstmaan, Spoetnik 1 na 92 dagen in de ruimte terug op aarde valt en dat de Amerikanen hun eerste kunstmaan, de Explorer 1, lanceren.

In 1948,70 jaar geleden, wordt in juli in België vrouwenkiesrecht ingevoerd. Koningin Wilhelmina treedt in september na haar gouden regeringsjubileum terug en Juliana wordt als Koningin der Nederlanden ingehuldigd.

undefined

Bij de aanwezige jubilarissen levert deze terugblik veel herkenning en herinneringen op. Ingrid Rep sluit af met de woorden, dat zij het zeer waardeert dat de aanwezigen zo lang lid zijn. Zij weet heus wel dat, helaas, niet alle problemen en conflicten die de vakbond te behandelen krijgt, opgelost kunnen worden, maar er wordt zeker hun uiterste best gedaan om ieders problemen op te lossen. Zij roept iedereen dan ook op om zeker in deze tijd lid van de vakbond te blijven om zo een vuist te kunnen blijven maken.

undefined

Na de huldiging van de jubilarissen, waarbij ieder van de vakbond een insigne heeft ontvangen, is er vervolgens genoten van het lopend buffet. Na afloop is iedereen tevreden en met volle magen naar huis gegaan. Het is voor iedereen een geslaagde avond geweest.

Naar alle foto´s

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht