Jubilarishuldiging Lokaal FNV Alphen aan den Rijn e.o.

Jubilarishuldiging Lokaal FNV Alphen aan den Rijn e.o.

28 sep 2017 - Milja van Riel

Jubilarishuldiging Lokaal FNV Alphen aan den Rijn e.o.

Op de avond van 26 september jl. zijn de jubilarissen van het lokale netwerk Alphen aan den Rijn e.o. van de vakbond FNV in het Flora Gebouw in Boskoop in het zonnetje gezet.

In totaal zijn er dit jaar 227 jubilarissen: 101 leden zijn 25 jaar lid; 67 zijn 40 jaar lid; 34 zijn 50 jaar lid; 23 zijn 60 jaar lid en 2 zijn maar liefst 70 jaar lid.

 undefinedVoorzitter Hans Zaunbrecher heet iedereen welkom en haalt aan dat afgelopen Prinsjesdag de demissionair minister van financiën, Jeroen Dijsselbloem Nederland heeft opgeroepen om allemaal lid te worden en zeker lid te blijven van een vakbond. Hans geeft aan dat hij heus wel weet dat, helaas, niet alle problemen en conflicten die de vakbond te behandelen krijgt, opgelost kunnen worden, maar er wordt zeker de uiterste best gedaan om ieders problemen op te lossen. Hij roept iedereen dan ook op om zeker in deze tijd lid van de vakbond te blijven om zo een vuist te kunnen blijven maken.

En…zich richtend op de aanwezigen, merkt hij op, dat als u lid blijft dan zult u elkaar ongetwijfeld over een aantal jaren zeker weer zien bij uw volgende jubilarissen huldiging.

 undefinedVoordat de jubilarissen hun insigne ontvangen, haalt Hans aan wat er in het jaar dat zij lid zijn geworden, is gebeurd:

Voor de leden die in 1992 lid zijn geworden en dus 25 jaar lid zijn, geldt dat in maart van dat jaar de blanke mensen in Zuid-Afrika stemmen voor het afschaffen van de apartheid. In 1977, 40 jaar geleden, wordt voor het eerst in Nederland de zomertijd ingevoerd. Vijftig jaar geleden, in 1967, is in het programma Hoepla het eerste bloot op de Nederlandse tv te zien en wordt de eerste harttransplantatie uitgevoerd. Voor de leden die 60 jaar lid zijn, geldt dat in 1957 de AOW in werking treedt en dat de eerste kunstmaan, Spoetnik 1 is gelanceerd. In 1947, 70 jaar geleden, is de Elfstedentocht onder extreem slechte weersomstandigheden geschaatst.

Bij de aanwezige jubilarissen levert deze terugblik vele herkenning en herinneringen op.

undefined

Na de huldiging van de jubilarissen, waarbij ieder van de vakbond een insigne heeft ontvangen, is er vervolgens genoten van het lopend buffet. Na afloop is iedereen tevreden en met volle magen naar huis gegaan. Het is voor iedereen een geslaagde avond geweest.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht