Jubilerende vakbondsleden in Avifauna in het zonnetje gezet

Jubilerende vakbondsleden in Avifauna in het zonnetje gezet

25 sep 2016 - Milja van Riel

Jubilerende vakbondsleden in Avifauna in het zonnetje gezet

Na de fusie van verschillende FNV bonden, waaronder Bouwbond en FNV Bondgenoten, is Lokaal FNV ontstaan met verschillende regionale netwerken. Netwerk Lokaal FNV Alphen aan den Rijn e.o. heeft zaterdag 24 september 2016 jubilerende vakbondsleden bij Avifauna in het zonnetje gezet.

undefined

In totaal jubileerden dit jaar binnen de voormalige Bouwbond en FNV Bondgenoten 158 leden. Hiervan zijn drie leden maar liefst zeventig jaar lid, twintig leden zestig jaar lid, zesentwintig leden vijftig jaar lid, zeventien leden veertig jaar lid en tweeëntachtig leden vijfentwintig jaar lid.

undefinedDe jubilarissen werden verwelkomd door de heer Ruud Kuin, vicevoorzitter van de FNV. In zijn toespraak benadrukte hij dat het bijzonder is dat mensen in deze vluchtige tijd zo lang lid blijven en dat er de afgelopen zeventig jaar veel is gebeurd. Hij noemde bijvoorbeeld dat zeventig jaar geleden, in 1946 in Middelbeers de eerste vrouwelijke burgemeester werd aangesteld. Zestig jaar geleden, in 1956 werd de handelingsonbekwaamheid van getrouwde vrouwen opgeheven. Ook vonden er toen uit angst voor verlies van banen stakingen plaats tegen de invoer van robots. Dit thema is nog altijd relevant.

undefined

Al met al bewogen jaren, maar ook nu, na zeventig jaar, is er voor de FNV nog altijd veel werk aan de winkel. In tien jaar tijd is het aantal mensen met flexibele arbeidscontracten van 400.000 naar 900.000 gegaan. Eén op de drie mensen heeft een flexibel arbeidscontract. Veel mensen leven hierdoor in onzekerheid. Speerpunten voor de vakbond zijn dan ook meer vaste arbeidscontracten, het vergroten van de koopkracht, werkgelegenheid, gelijk werk – gelijk loon. Met deze woorden sloot Ruud Kuin zijn toespraak af.

undefinedVervolgens werd bij alle jubilarissen door hem persoonlijk een insigne opgespeld. Na de huldiging genoten de jubilarissen nog van een rondvaart met een hapje en een drankje.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht