Themabijeenkomst 'Erfrecht en (levens)testament'

Van 3 maart 2020 19:30 tot 3 maart 2020 22:00

Themabijeenkomst 'Erfrecht en (levens)testament'

Op dinsdagavond 3 maart 2020 organiseert Lokaal FNV Midden Rijnland een themabijeenkomst over het opstellen van een (levens)testament, hoe werkt dat?

Wilt u hier meer over weten, kom dan naar onze themabijeenkomst die begint om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).

De locatie is: De Bron, Troubadourweg 2, 2402 EP Alphen aan den Rijn

 

Themabijeenkomst Erfrecht, (levens)testament

Ouderdom en een naderend einde zijn onderwerpen die we liever nog even uitstellen, dan dat we er de tijd voor nemen. Veel mensen denken dat alles bij wet al geregeld is. Anderen hebben wel een testament, maar kijken er vervolgens nooit meer naar om. Mensen kunnen zichzelf echter veel geld en leed besparen door tijdig actie te ondernemen en de zaken goed vast te leggen.

Vaak wordt gedacht dat een testament een standaard document is dat iedere notaris op dezelfde manier uitdraait. Niets is echter minder waar. Ieder testament is vakwerk en maatwerk, afhankelijk van iemands persoonlijke situatie en wensen. De wet biedt allerlei mogelijkheden om de dingen te regelen, maar dan moeten mensen dat wel tijdig  doen.

Datzelfde geldt voor dementie, dat steeds vaker voorkomt. De gedachte dat het ons ook kan overkomen, schuiven we het liefst voor ons uit. Toch is het belangrijk om dat taboe te doorbreken, zodat we zo lang mogelijk de regie over ons eigen leven kunnen houden en onze naasten niet met de problemen opzadelen. Dementie is een sluipend proces. Juist daarom is het verstandig om nu al voorbereidingen te treffen, omdat men daartoe wilsbekwaam moet zijn. In een levenstestament kan men vastleggen wat er moet gebeuren als men zelf niet meer bij machte is om keuzes te maken en wie de beslissingen mag nemen en waarover. Die beslissingen kunnen gaan over geld en bezittingen, maar ook over medische en persoonlijke zaken. Het levenstestament geeft mensen de zekerheid dat er in hun geest gehandeld wordt, als ze dat zelf niet meer kunnen beslissen.

John Kroes van ‘Kroes en Partners Notarissen & Adviseurs’ zal u breed informeren over het erfrecht en de mogelijkheden voor het opstellen van een (levens)testament. Hij zal eveneens trachten een antwoord te geven op al uw vragen.

Aanmelden:

Als u voornemens bent te komen naar deze avond, graag even een email sturen naar: Lokaalfnv.middenrijnland@vereniging.fnv.nl.

Mocht u niet in staat zijn om u per email aan te melden en wilt u toch komen, dan bent u evengoed van harte welkom.

 

Deel deze Activiteit