Jaarvergadering en thema

Jaarvergadering en thema

21 nov 2018 - Johan

Jaarvergadering en thema

Jaarvergadering en thema avond werd op 21 november gehouden in de Schouwburg in Cuijk. De voorzitter opende de vergadering met een voorwoord en enkele nieuwtjes. Aan de agenda word ook toegevoegd om ook even de pensioenen te behandelen, omdat de regering en de bonden daar druk doende zijn.  Norbert leest als secretaris het verslag voor wat er het laatste jaar zo al is voorbij gekomen. Henk-Jan presenteerde het financiële verslag en de begroting. 

Na een korte pauze komt het thema "klimaat verandering" wat door de spreker Floris Swennenhuis word toegelicht. In eerste instantie zou je denken, wat heeft dat met de FNV te maken. Later zie je dat het heel toepasselijk is, omdat er veel werkgelegenheid gaat veranderen. Er zijn werkzaamheden die gaan verdwijnen, maar er komen ook geheel nieuwe werkzaamheden bij, nu en in de toekomst.

undefined

Klimaat verandering is niet iets van deze tijd, Floris geeft aan dat er 100 jaar geleden er al over gesproken werd. Floris geeft toe dat er door de eeuwen heen al van nature veranderingen zijn geweest en gaan komen. Wat er voor ons nieuw was, Floris vertelden enkele opmerkelijke situaties; eens was de zeespiegel 66 meter hoger dan nu. Zo als het er nu naar uit ziet zal de zeespiegel in het jaar 2100 met 10 cm zijn gestegen. Maar als al het ijs op Groenland zou smelten, dan stijgt de zeespiegel met 7 meter. Het thema was heel interessant, er werden vele vragen uit de zaal gesteld. 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht