Jubilarissen dag 2017

16 nov 2017 - Johan

Jubilarissen dag 2017

 

undefined

 

Jubilarissen dag 2017;

 

Op 16 november hebben we in “De Bond” in Cuijk de Jubilarissen dag gehouden. Norbert verwelkomt iedereen en neemt de dag indeling door. Daarna gaat Willem Banning verder met in het kort iets over de veranderingen van uit de overheid en hoe de FNV daar mee verder gaat. Er zijn nog veel onzekerheden waar wij allen mee te maken hebben. We doen ons best.

Voor de jubilarissen had hij mooie punten uit het jaar dat de jubilarissen lid zijn geworden.

25 jaar (1992), in dat jaar was het begin gemaakt (bespreking in de EU) om over te gaan naar ‘n Euro, als betaal middel te gaan gebruiken. Op 13 april hadden we in Nederland ’n echte aardbeving.

40 jaar (1977), Jimmy Carter werd president van de VS. Begin van het 2e kabinet van Joop den Uyl. Vliegtuig ongelijk op Tinarife. Een trein kaping en Elvis Presley was gestorven.

50 jaar (1967), Er mag voor het eerst wat reclame komen op de TV. Prinses Magriet en Pieter van Vollenhoven trouwen op 10 januari. Prins Willem Alexander werd op 27 april geboren.undefined

60 jaar (1957), De A.O.W. werd ingevoerd door Drees, was meden opgezet door de toenmalige Bonden.

70 jaar (1947), heeft nog steeds de tempratuur warmte record in de zomer, van zo lang er metingen zijn. De transistor werd uitgevonden, dat werd het begin van de computer.

Wist je dat er 60 – 70 jaar geleden de contributies voor de bond nog thuis contant werd opgehaald.

undefinedWe hebben dit jaar ’n Jubilaris die 70 jaar lid is, hij is hier niet aanwezig. Hij word thuis gehuldigd met ’n speld, bloemen en ’n oorkonde. Dat krijgen jullie dadelijk ook, maar geen oorkonde.

  

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

1 reactie

Kees Schuurmans schreef op 17-12-2017

Geacht bestuur Zins de ontbinding van de afdeling Sint Anthonis :; Heb ik niets meer vernomen . Alleen via mail van het Landelijk FNV. :; Het toeval doet zich voor dat ik een uitnodiging kreeg voor in de Weijer in Boxmeer. Mijn conclusie van deze avond is , dat er nog een groot gat is op te vullen zins de afdelingen zijn overgegaan naar grotere raons. Ik schat dat 70% van de aanwezige met pensioen was en de rest er 10 jaar van af was. Er is veel beloofd de afgelopen 10 jaar. 1. Pensioenen achter gebleven. 2 De leden die nog werken waar zijn die op zo,n avond , zijn die tussen het schip en de wal terecht gekomen. Sorrie voor deze opmerkingen. Met vriendelijke groeten : Kees Schuurmans