Illegale pay-roling en zorg voor asielzoekers!!

08 dec 2016 - Martien van den Oever

Illegale pay-roling en zorg voor asielzoekers!!

Er bereiken ons signalen dat vele tientallen tot honderden mensen vanuit de Balkan, en elders vanuit onze mooie wereld,  illegaal aan het werk zijn. Met een 10-tal van die mensen zijn gesprekken gevoerd. Details omtrent hun werkplek wilden ze niet geven.

Door het afnemende aantal Poolse arbeiders in Nederland gaan steeds meer werkgevers, zaken doen met pay-roll-bedrijven. De Volkskrant van vandaag , 17-12-2016 heeft er een paginagroot artikel over. Werknemers uit landen die niet onder het Schengen-akkoord vallen, worden hier te werk gesteld. Ik heb met deze mensen die elke avond om toerbeurt bij de Aldi in Mill aan de Wanroijseweg hun boodschappen doen gesproken. De Bedrijfsleider van de Aldi die deze lieden scherp in de gaten moet houden omdat ze anders zijn winkel leeghalen zonder te betalen.

“Wij, als vakbond FNV ”Land van Cuijk plus”, brengen dit onder uw aandacht. Niet om sfeer te maken, maar omdat wij vinden dat er meer dan genoeg Land van Cuijkse werknemers, zonder werk en met een slecht uitkering thuis zitten”. Hiermee geven we een signaal af naar de verantwoordelijke instantie’s. In deze regio is blijkbaar alles mogelijk mdat er geen controle op arbeid is. Daarnaast bereiken ons steeds meer berichten van mensen die bij o.a. landbouwers en (kerst)boomkwekers in de regio "Land van Cuijk" aan het werk zijn. Zwartwerkern tegen €.6,= p./uur. De regie word gevoerd door een pay-rollbedrijfje aan huis, te Boxmeer. Dagelijks worden mensen bij het AZC Stevensbeek/Overloon naar diverse malafide werkgevers gebracht. Hij vraagt €10,-- taxigeld/dag. Deze mensen werken 7 dagen/week. 's Morgens tussen 6.00 - 8.00 uur en 's avonds tussen 16.00 - 20.00 uur bij de ingang van het AZC Stevensbeek/Overloon gaan posten, geeft een grote vangst. Dit is oneerlijke concurrentie waardoor wij nog kampen met ruim 500.000 werklozen. Die graag zouden willen werken en het werken of een baan krijgen hierdoor mede onmogelijk wordt gemaakt. Met vriendelijke groet; Martien van den Oever, bestuurder bij F.N.V. "Land van Cuijk Plus, Politicus en Lid van SP en 50-Plus. Lange Schoolstraat 22, NL-5454GT Sint Hubert. Telefoon:0485-800296 Mobiel: 06-19457600

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht