Thema - Avond Informatisering en gezondheidszorg

25 nov 2016 - P.Francissen

Thema - Avond Informatisering en gezondheidszorg

In een keurige zaal zijn door dhr. drs Barend Heeren, Reshape Radboudumc en mw. Wilma Peeters FNV interessante lezingen verzorgd. In een sneltreinvaart kwamen allerlei ontwikkelingen, technische hulpmiddelen voorbij die het “landschap” in de gezondheidszorg ingrijpend zullen gaan veranderen.

De ziekenhuiskamer van de toekomst, en sowieso de aanpak binnen verzorging en verpleging zal he dan ook veranderen. Het personeel dient hierin mee te groeien. Een tot de verbeelding sprekende vergelijking met de eerste en tweede industriële revolutie is gemaakt. Eenieder weet wat dit voor veranderingen in de arbeidsverhoudingen met zich mee heeft gebracht. Vanuit de zaal werden steekhoudende argumenten aangevoerd, en boeiende anekdotes verteld.

Dat het allemaal niet vanzelf zal gaan, en er ook allerlei problemen bestaan werd door beide sprekers onderstreept. Barend Heeren had een mooie uiteenzetting vwb de snelheid, hoeveelheid van data uitwisseling als functie van tijd. Er is een enorme toename te zien, hier moet iets mee. Conclusie er zullen banen verdwijnen, maar tegelijkertijd ook weer nieuwe banen ontstaan. De geschiedenis herhaald zich! Er werd nog druk nagepraat, uit de reactie's van de aanwezigen begreep ik dat zulke avonden voor herhaling vatbaar zijn

 

undefined.undefined

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht