Nieuwjaarsbijeenkomst 2019

Nieuwjaarsbijeenkomst 2019

14 jan 2019 - Admin

Nieuwjaarsbijeenkomst 2019

Afgelopen vrijdag was er weer de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de FNV IJssellanden.

Eddy van Hijum, Gedeputeerde Provinciale Staten en Marijn van de Gaag, bestuurder FNV-acties Scania op Nieuwjaarsbijeenkomst Lokaal FNV IJssellanden: Spannend 2019!

Beide waren uitgenodigd door FNV om hun plannen en verwachtingen voor 2019 te vertellen en de vragen te beantwoorden van de aanwezigen. Klimaat, duurzaamheid, aanbestedingen van het speciale (groeps)vervoer, de stakingsacties in Metaal waren onderwerpen waarover de 2 goed bevraagd werden. Met muziek van het Trio Effenvé van Lokaal FNV Kampen en een drankje werd het een netwerkavond waarbij nog veel gedachtes en ideeën gewisseld werden.

op www.facebook.com/lokaalfnvijssellanden kunt u de foto's vinden.

Hieronder de speech van Adri Wever, secretaris van Lokaal FNV IJssellanden

Nieuwjaar 2019                                                             

Vorig jaar dames, heren, zei Han Busker, we gaan het huis van de FNV op orde maken. Ik ben benieuwd hoe het ervoor staat? In Zwolle staat het vakbondshuis er nieuw en strak bij. Mooie uitvals- en werkbasis. Maar is het intern allemaal op orde of schuurt het hier en daar nog wat?

Hebben de leden het voor het zeggen? Op papier wel maar in de praktijk?

Velen met mij en ikzelf hoor bij de groep actieve kaderleden. onbetaald maar met inzet. Worden die gehoord? Te weinig is mijn beleving. Om dat toe te lichten schilder ik even mijn beleving van de FNV-organisatie.

U kent de Egeïsche zee. Honderden eilandjes bij elkaar. Stelt u zich dat voor en al die eilandjes vinden hun eigen koninkrijk super belangrijk. Deze eilandjes verbeelden dus de sectoren van de FNV. Als Zorg en Welzijn. Transport en logistiek, Politie, matallectro, industrie enzovoort. We komen tot meer dan 30l. Allemaal druk bezig in de eigen sectorraad en met de eigen cao en vertegenwoordiging in het LedenParlement. . de Uitgebreide lijst staat op het internet.

Daarnaast hebben we de lokale groepen, zeg maar regionale groepen. Zoals de FNV Lokaal IJssellanden. Die zijn algemeen bezig en verantwoordelijk voor de regionale jubilarissen huldigingen, Algemene PR, bemoeien zich met Sociaal Lokaal beleid. Laat samen met vakbondsvrijwilligers in Nederlandse gemeenten een sterk sociaal vakbondsgeluid horen; Volgt gemeenteraden en -besturen kritisch; Maakt zich sterk voor een sociaal en rechtvaardig lokaal beleid.

Deze hebben geen sectorraad en vertegenwoordiging in het LedenParlement. Maar zijn wel super actief en gezicht van de vakbond dat juist Lokaal het directe contact met de leden heeft. En bij de plannen voor 2019 niet alleen BFO, belastingservice maar ook ledenservice Werk en Inkomen en de themabijeenkomsten ze hebben Wel een artikel in de statuten. Deze kaderleden, die onder andere de succesvolle belastingservice, hier meer dan 1500 adviezen/jr, e. de IBB met dan 800 adviezen draaien en lokaal IJssellanden die dit jaar aan de weg gaat timmeren met sponsoring Bevrijdingsfestival Overijssel.

Dat zijn de ogen oren van de FNV, de ambassadeurs. Deze mensen maken zich niet sectoraal druk maar voor de hele FNV. Om op de eilandjes van de Egeïschezee terug te komen, zij zijn de veerbazen die het onderlinge verband in stand houden. Zij zijn een beetje ondergeschoven kindje en daar zijn we het afgelopen jaar tegen aangelopen. Wij als IJssellanden niet alleen, ook leden van het algemeen bestuur en het LedenParlement. Daarom gaan de dit jaar werken aan een nog betere FNV. Als u mee wilt doen, graag. Gewoon aanmelden via vbh.zwolle@vereniging.fnv.nl.

Wat anders nu .

Over het algemeen gaat het goed en komt de organisatie na de fusie 4 jaar geleden goed op gang. Er is sinds enige maanden weer sprake van ledengroei. Steeds meer mensen zien de noodzaak van een sterke en onafhankelijke vakbeweging. Dat is nodig ook want we willen de race naar de bodem over de ruggen van o.a. de flexwerkers en uitzendkrachten stoppen. Gewoon eerlijk werk met perspectief voor je eigen toekomst in een sociaal rechtvaardig Nederland waar niet gedreigd wordt met pensioenkortingen en de race naar nog meer efficiëntie en daardoor opgebrande mensen.

Wat dit aangaat is er nog veel reparatiewerk aan de winkel.

Ik nodig u allen uit daar met ons mee aan te werken. Ik wens u een gelukkig gezond en prettig 2019. Dank u wel.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht