Ogen en oren gezocht in omgeving Hattem Olderbroek en Heerde

Ogen en oren gezocht in omgeving Hattem Olderbroek en Heerde

03 feb 2018 - Admin

Ogen en oren gezocht in omgeving Hattem Olderbroek en Heerde

DE OGEN EN OREN VAN FNV HATTEM, OLDENBROEK EN HEERDE.

De leden, zijn de levensader van de vakbond. De inbreng van ideeën en bijdrage van contributie zorgen dat het kader zich gesteund voelt en maakt de aanpak van problemen op velerlei gebied mogelijk. Nu willen we graag dat leden naast een levensader ook onze ogen en oren worden. Dat vragen we niet zomaar. Extra inzet is hard nodig.

Terwijl de kaderleden druk zijn met het afronden van de fusie, het uitwerken van de samenwerking, het op één lijn brengen van verschillende administraties en bedrijfsculturen, verandert de samenleving in rap tempo. Met name op het gebied van zorgverlening en uitkeringen. Het is van groot belang dat de vakbond die nieuwe ontwikkelingen op de voet volgt, maar de decentralisatie van die overheidstaken, maakt dit een stuk lastiger. Daarom deze oproep om extra ogen en oren.

Beslissingen op het gebied van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) worden tegenwoordig door de lokale politiek genomen. Dat heeft onder meer gevolgen voor de jeugdzorg, maar ook de huishoudelijke hulp aan zieken en ouderen. Hoe nemen die lokale politici besluiten die zoveel mensen raken? Om daarachter te komen moeten er mensen op de tribune van de raadsvergadering plaatsnemen. Vakbondsmensen, kritische burgers, die eerst de stukken doornemen en daarna met de nodige kennis gewapend plaats nemen op de publieke tribune. Mensen die de vinger aan de pols willen houden en willen opkomen voor het belang van de medeburger.

Vakbondsmensen, zijn mensen die gewend zijn de handen uit de mouwen te steken, mensen met pit. Zijn het ook mensen die de lokale politiek onder de loep willen nemen? Die misschien eerst via de bond een cursus volgen om goed beslagen ten ijs te komen? Bent u dat, die man of vrouw die wil laten zien dat de vakbond allesbehalve uitgedoofd is? Dan kunt u zich aanmelden tijdens de bijeenkomst bij u in de buurt (zie uitnodiging). Samen staan we sterker.

Lokaal FNV IJsselland

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht