Pensioencampagne

Van 20 februari 2018 14:00 tot 20 februari 2018 17:00

Pensioencampagne

TIJD VOOR ACTIE

Beste vakbondscollega,

Het zal u niet zijn ontgaan: de pensioenen worden al jaren niet geïndexeerd en het pensioenstelsel staat ter discussie. Minister Koolmees van Sociale Zaken heeft sociale partners opgeroepen dit voorjaar met een advies te komen over de toekomst van het pensioenstelsel. Coalitiepartijen roepen dat ze ons pensioenstelsel willen ‘hervormen’, desnoods zonder het gevraagde advies. In de SER hebben we echter nog geen akkoord op onze belangrijkste eisen. Wij accepteren geen verslechteringen in het beste pensioenstelsel van de wereld. Niet in de SER en niet buiten ons om. Sterker nog: we willen dat het pensioenstelsel versterkt en verbeterd wordt, zodat iedere werkende, jong of oud, kan rekenen op een goed pensioen. Dat komt niet vanzelf goed: acties om de druk op werkgevers en politiek op te voeren zijn meer dan ooit nodig. Dus doe mee en kom 20 februari naar de actiebijeenkomsten in het land!

WIJ EISEN

  1. De FNV wil een goed pensioen voor jong en oud. Dat betekent een hoger AOW-inkomen en een aanvullend pensioen dat voldoende koopkracht geeft. Pensioen en pensioenopbouw moeten weer geïndexeerd worden. Aan de cao-tafels eisen we een goede pensioenopbouw en van de politiek eisen we evenwichtige rekenregels.

  2. Iedere werkende, jong en oud, vast en flex, moet uitzicht hebben op een goede en collectieve pensioenvoorziening. Iedere werkende moet kunnen meedoen. Dit moet wettelijk verankerd worden.

  3. De AOW-leeftijd moet niet worden verhoogd. De snelle verhoging van de AOW-leeftijd leidt tot een ongezonde, onhoudbare situatie. In cao’s moeten afspraken gemaakt kunnen worden over vroeger uittreden.

DOE MEE

Om dit te realiseren moeten we luid en duidelijk van ons laten horen. Daar hebben we een plan voor gemaakt met een reeks van activiteiten voor de komende drie maanden. Dat plan willen we met u bespreken. Op 20 februari organiseren we op meerdere plekken in het land tegelijkertijd actiebijeenkomsten. We roepen u op daaraan mee te doen. Dus sluit u aan en zorg dat u erbij bent!

ACTIEBIJEENKOMSTEN 20 FEBRUARI, 14 00 UUR

DATUM LOCATIE AANMELDEN

dinsdag 20 februari a.s., inloop met koffie/thee 13:30, start 14:00 uur.
Eind rond 15:45 uur
Bijeenkomsten in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Tilburg, Urmond, Assen, Goes, Lelystad, Amersfoort, Nijmegen, Deventer en Den Helder. www.surveymonkey.com/r/pensioenactie

 

Flevoland | Lelystad

Locatie volgt zsm

Gelderland | Nijmegen

Maranathakerk, Steenbokstraat 86, 6531 TH Nijmegen

Overijssel | Deventer

Zalencentrum De Horst, Kerkstraat 5, 7412 XM Deventer

Noord Holland | Den Helder

Vredeskerk, Torplaan 26, 1785 BA Den Helder

Zuid Holland | Rotterdam

Rustburcht, Strevelsweg 744746, 3083 AT Rotterdam

Noord Holland | Amsterdam

De Burcht, Henri Polaklaan 9, 1018 CP Amsterdam

Limburg | Urmond

Van der Valk Urmond, Mauritslaan 65, 6129 EL Urmond 

Noord Brabant | Tilburg

Boerke Mutsaers, Vijverlaan 2, 5042 PZ Tilburg

Zeeland | Goes

Van der Valk Goes, Anthony Fokkerstraat 100, 4462 ET Goes

Groningen, Drenthe, Friesland | Assen

Assen, De Bonte Wever, Stadsbroek 17, 9405 BK ASSEN

Utrecht | Amersfoort

Zalencentrum Amershof, Snouckaertlaan 11, 3811 MA Amersfoort

Utrecht | Nieuwegein

't Veerhuis, Nijemonde 4, 3434 Nieuwegein

Deel deze Activiteit