Lokaal FNV IJmond met Pensioen Alarm in de haven van IJmuiden

Lokaal FNV IJmond met Pensioen Alarm in de haven van IJmuiden

17 dec 2018 - Jan

Lokaal FNV IJmond met Pensioen Alarm in de haven van IJmuiden

Donderdag 13 december was op de Trawlerkade in IJmuiden, ter hoogte van het voormalig vakbondscentrum van de IJmuider Federatie, het toneel van een heus Pensioen Alarm. Tussen 12 en 13:06 uur 66 minuten actie in solidariteit met de actie in Rotterdam van FNV Havens en de Nederlandse Politie Bond voor een sociale AOW. Zo'n 15 vakbondsleden uit de IJmond brachten samen met het Haarlemsch Koper Duo de haven van IJmuiden op stelten met lawaai, een groot spandoek en flyers. Elke 6 minuten klonk het Pensioen Alarm dat in de wijde omgeving te horen moet zijn geweest. Net als de havenarbeiders en politieagenten in Rotterdam wil Lokaal FNV IJmond een bevriezing van de AOW leeftijd op 66 of eerder, indexatie voor elke generatie en flex en zzp onder het pensioen. En ook wij accepteren geen verslechteringen. 

undefined

Twee kaderleden van Lokaal FNV IJmond kwamen die donderdag extra vroeg uit de veren, om in de ochtendspits tussen 7:30 en 8:00 uur bij het station Beverwijk famfletten te verspreiden om de reizigers te informeren over de actie in Rotterdam en de achtergronden ervan. Want een goed pensioen is een kwestie van fatsoen. 

undefined

undefined

Op de Trawlerkade was het in IJmuiden gemeen koud, maar dat hinderde de actievoerders niet. Lunchroom Bart verzorgde gelukkig heerlijke koffie en de actievoerders dansten op de muziek om vervolgens elke 6 minuten de longen leeg te blazen voor een goed pensioen voor iedereen.

undefined

undefined

De actie van de Havenarbeiders en de Politie bijt de spits af van een FNV Offensief voor een goed pensioen, na het klappen van het overleg over een pensioenakkoord met werkgevers en het kabinet. De volgende landelijke actie is al weer op 20 december en in het nieuwe jaar zullen bijeenkomsten en acties volgen en in intensiteit toenemen richting de verkiezingen in maart. 

Ook in de IJmond zullen we bijeenkomsten gaan beleggen. Meer informatie volgt snel. 

Volg de ontwikkelingen. Geef je op voor de facebookpagina: facebook.com/goedpensioen en alle informatie vind je via: fnv.nl/goedpensioen 

Voor meer verslagen en indrukken van de actie:

IJmuider Courant  of RTVNH, of facebook van Lokaal FNV IJmond

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht