Staking Streekvervoer juni 2018

Staking Streekvervoer juni 2018

29 jun 2018 - Jan

Staking Streekvervoer juni 2018

Woensdag 27 juni is een landelijke staking uitgebroken in het streekvervoer. Na maanden soebatten en een reeks aan (estafette)acties van het personeel is nu de maat vol. De chauffeurs eisen recht en respect, volwaardig werk en inkomen, met voldoende ruimte om af en toe te kunnen plassen. In Haarlem is de deelname van chauffeurs rond de 80%. Tal van collega's hebben zich ook als lid ingeschreven. De maat is vol.

undefined

In IJmuiden heeft een dag een spandoek gehangen op de oude spoorbrug bij het pontplein. Lokaal FNV IJmond spreekt daarop haar steun uit voor de stakers. Het zijn immers de chauffeurs die door hun actie in de bres staan voor goed openbaar vervoer. Uiteraard met inachtneming van de belangen van die chauffeurs. Te lang zijn zij de sluitpost in een vals spel van loven en bieden tussen vervoerders en de provincies, dat alleen maar verliezers telt onder het personeel, waar de provinciale politiek voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten. De vervoerders schuiven onder druk van de concurrentie de last door naar het personeel. Die neerwaartse race naar de bodem moet nu stoppen. Onverlaten hebben helaas het spandoek al weer verwijderd. 

undefined

Ook vandaag, vrijdag 29 juni om 9:15 uur, is de stemming onder de stakers opperbest. Dan maken zij zich op voor de grote toestroom van de ochtendploeg en voor de staking in het weekeinde. Zaterdag ochtend kunnen de stakers van de FNV zich nog voor het hele weekeinde komen inschrijven. 

De staking staat uiteraard volop in de belangstelling. Leuk is een bericht op de website van Global Info van Peter Storm

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht