5e lezing over de geschiedenis van de vakbeweging en de sociale strijd in de IJmond

5e lezing over de geschiedenis van de vakbeweging en de sociale strijd in de IJmond

05 mrt 2018 - jan

5e lezing over de geschiedenis van de vakbeweging en de sociale strijd in de IJmond

Witte woede en de Thuiszorg centraal op 5e lezing in kader van de geschiedenis van de vakbeweging en de sociale strijd in de IJmond

 

Op dinsdag 13 maart spreekt Maureen van der Pligt, bestuurder Zorg & Welzijn verantwoordelijk voor de Thuiszorg in Noord-Nederland. Zij spreekt over de jongste geschiedenis van de strijd in en voor de Thuiszorg, die met de Wijzijndethuiszorg Haarlem en IJmond in 2011 werd ontketend.

undefined

undefined

 

Een strijd die aanvankelijk pijnlijk werd verloren, waarbij veel collega’s hun baan verloren of een loonverlaging moesten slikken van wel 30%. Maar de hier ontketende actie begint nu eindelijk resultaat op te leveren. Met een behoorlijke CAO en regels die gemeenten beperken om de neerwaartse spiraal van afbraak en verschraling van de zorg door te zetten.

undefined

 

Van der Pligt: ‘De succesvolle Red de Zorg campagne laat zien dat er nog wel degelijk bereidheid is om te strijden voor een sociaal en rechtvaardig Nederland. De race naar beneden is gestopt in de thuiszorg, nu de rest nog! Nederland moet zich opmaken om een eind te maken aan de bestuurders in dit land zonder oog voor wat er op de werkvloer gebeurt en alleen maar besturend vanuit een Excel-sheet met cijfers. Waar mogelijk gaan we de zorg gewoon weer zelf doen of bij de overheid onderbrengen. Overal in het land ontstaan coöperaties van thuiszorgmedewerkers of initiatieven om de thuiszorg weer bij de gemeente onder te brengen.’

undefined

 

Dinsdag 13 maart, 19:30 uur - zaal open: 19:00 uur.

Zee - en Havenmuseum, Havenkade 55 in IJmuiden. Toegang en kopje koffie zijn gratis

 

______________ einde bericht ________________

 

Volgende lezingen is:

Dinsdag 17 april - Koers van de vakbeweging en lokale actie, door Tuur Elzinga, lid van het dagelijks bestuur van de FNV.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht