20 december FNV in actie - geduld raakt op

07 dec 2017 - Jan

20 december FNV in actie - geduld raakt op

Ons geduld raakt op

Massale personeelsbijeenkomst voor alle werknemers van Tata Steel Nederland

Nieuwsbrief nr. 7 – 7 december 2017

De FNV heeft op 17 oktober en 9 november 2017 brieven gestuurd aan de Nederlandse directie van Tata Steel waarin wij eisen dat de vakbond FNV antwoord krijgt op de vragen, voorwaarden en garanties die wij hebben gesteld aan de mogelijke fusie. Het zal je niet verbazen dat het antwoord negatief is. De directie heeft te kennen gegeven dat zij onvoldoende informatie heeft om onze vragen te beantwoorden. De antwoorden moeten komen van de aandeelhouder Tata Steel in India. De conclusie van de FNV is dat de fusie gewoon wordt door geduwd. De Nederlandse directie, medezeggenschap en vakbonden staan volledig buiten spel.

De COR is ook uitermate ontevreden en heeft diverse brieven geschreven waarin zij zich beroepen op de rechten vanuit de Wet op Ondernemingsraden. De FNV heeft geen echte juridische positie. Wij zullen dus onze positie moeten bevechten. Dat gaan we natuurlijk ook doen. De FNV heeft daarom het initiatief genomen om samen met de COR een grote manifestatie te organiseren. Waar we laten zien dat de werknemers van Tata Steel de huidige gang van zaken niet langer accepteren. We willen met deze manifestatie een duidelijk signaal afgeven aan de Nederlandse directie maar ook aan de aandeelhouder in India.

Wij zullen er niet voor schromen met hardere acties onze eisen kracht bij te zetten. Wij zijn het zat om als maar aan het lijntje gehouden te worden. Het wordt tijd voor actie. De manifestatie is het begin. Kom allen en laat zien dat je het er niet mee eens bent met wat er nu gebeurt. Het is van groot belang dat de opkomst alle verwachtingen gaat overtreffen! Dus noteer alvast in je agenda: Woensdag 20 december van 11:30 tot omstreeks 13:30 uur. De plaats en het programma wordt nog bekend gemaakt.

Namens FNV Metaal Tata Steel

John de Vries

Voorzitter Bedrijfsafdeling FNV Metaal Tata Steel

Aad in ’t Veld

Bestuurder FNV Metaal Tata Steel 17-1706/AitV/KM/Nwsbrf

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht