Delegatie van Lokaal FNV IJmond gaat 25 februari naar herdenking van de Februaristaking in Amsterdam: Loop mee - meldt je aan!

Van 25 februari 2018 16:45 tot 25 februari 2018 18:00

Delegatie van Lokaal FNV IJmond gaat 25 februari naar herdenking van de Februaristaking in Amsterdam: Loop mee - meldt je aan!

FEBRUARISTAKING 1941 Kom naar de herdenking!

 undefined

 

Op zondag 25 februari 2018 wordt in Amsterdam opnieuw de Februaristaking van 1941 herdacht. Jaarlijks wordt, ook door vakbondsleden uit de IJmond, stil gestaan bij deze daad medemenselijkheid van tienduizenden burgers, die het werk neerlegden en opkwamen voor hun Joodse landgenoten. Na Amsterdam breide de staking zich snel uit naar de Zaanstreek, Kennemerland, Utrecht, Hilversum en Weesp. De Februaristaking van 1941 heeft nationaal en internationaal grote indruk gemaakt. Het was de enige politieke staking in Europa tegen de anti-Joodse maatregelen van de nazi's in bezet gebied. Tijdens de bezetting vormde de staking voor velen een bron van inspiratie. En dat doet zij nu nog in een tijd waarin het opkomen voor een ander en waakzaamheid tegen racisme, antise-mitisme en islam fobie geboden is.

Vanuit de IJmond zal een delegatie naar de herdenking om 16:45 uur bij de Dokwerker in Amsterdam afreizen. Namens de tienduizend FNV leden in onze regio leggen zij daar een bloemstuk neer. Daaraan vooraf gaan zij om 15:00 uur naar bij de vakbondsbijeenkomst in de Boekmanzaal in de Stopera. Daar spreekt Tuur Elzinga, lid va n het dagelijks bestuur van de FNV, oud-staker Max van de Berg en Joke van Zelst. Met een optreden door Rob van de Meerberg.

Leden die zich bij onze delegatie willen aansluiten kunnen zich melden bij Jan Müter, tel: 0629601920 of janmuter@hotmail.com. Uw reiskosten kunt bij ons netwerk declareren.

Deel deze Activiteit