Thema-avond Zorg in Zeist en Veenendaal

Thema-avond Zorg in Zeist en Veenendaal

10 mei 2017 - Yvonne Cloo

Thema-avond Zorg in Zeist en Veenendaal

undefined

Kort geleden heeft Lokaal Netwerk FNV Heuvelrug op twee locaties een thema-avond georganiseerd met als doel ervaringen en meningen van mensen te inventariseren die dagelijks met de veranderingen in de zorg te maken hebben.

Beide avonden werden geleid door Sjarrel Massop. Sjarrel is een zeer actief kaderlid die zelf werkzaam was in de zorgsector en daar nog steeds nauw bij betrokken is.

undefined

Doordat de groepen niet te groot waren, was gekozen voor een  kringopstelling. Een kringopstelling maakt dat de mensen elkaar in de ogen kunnen kijken en dus een ieder meer betrokken raakt dan in een theateropstelling.

Er werd een geanimeerde discussie gevoerd aan de hand van de volgende stellingen en vragen:

1. De overheidsuitgaven voor de zorg blijven stijgen ondanks de drastische bezuinigingen van de afgelopen jaren. Hoe komt dat volgens u?

2. De campagne voor een Nationaal Zorgfonds lijkt vastgelopen. Hoe nu verder? Het idee is dat de stijgende kosten niet afgewenteld mogen worden op de gewone mensen. Wat zijn uw ideeën hierover?

3. Hoe kan de toegankelijkheid tot de zorg volgens u verbeterd worden?undefined

4. De bezuinigingen in de zorg hebben geleid tot erg veel verlies aan arbeidsplaatsen. De schatting is 65.000. Er zijn veel klachten van zorgmedewerkers over een te hoge werkdruk. Wat is uw ervaring en welke suggesties voor verbetering heeft u?

5. De stelselherziening ingevoerd vanaf 2006 beoogde meer marktwerking in de zorg.Over de effectiviteit daarvan bestaan twijfels. Wat zijn uw ervaringen?

undefined Van deze discussies wordt een verslag gemaakt dat zal worden doorgespeeld naar de desbetreffende vakbondsbestuurders.

 

 

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht