Onderhandelaars Klimaatakkoord in gesprek met burgers

03 jun 2018 - webredactie

Onderhandelaars Klimaatakkoord in gesprek met burgers

Burgers krijgen de mogelijkheid rechtstreeks in gesprek te gaan met de onderhandelaars van het Klimaatakkoord. Op 12 juni zijn Ed Nijpels en medeonderhandelaars in Groningen voor een van de vijf regiobijeenkomsten in het land met  geïnteresseerde burgers. Het is onderdeel van een reeks initiatieven om mensen nauwer te betrekken bij de grote veranderingen die nodig zijn om 49 procent minder Co2 uit te stoten.
De bijeenkomst heeft tot doel mensen te informeren over waar het naar toe gaat met het Klimaatakkoord. Ook willen de onderhandelaars meer gevoel krijgen hoe mensen in het land erover denken, wat hun ideeën en zorgen zijn.
“Dit is een van de manieren om draagvlak te bouwen voor de energietransitie. Veel van de veranderingen zullen lokaal en regionaal moeten worden uitgevoerd. Daar moet je burgers vroeg bij betrekken. Zonder draagvlak is energietransitie een doodgeboren kind”, aldus hoofdonderhandelaar Ed Nijpels.
De bijeenkomst is laagdrempelig en informeel. De hele tijd is er interactie tussen de bewoners in de zaal en de mensen voor de zaal. Naast Ed Nijpels is ook medeonderhandelaar Gert Jan Lankhorst aanwezig. Hij gaat over de vraag hoe de industrie Co2 neutraal wordt. René Paas, commissaris van de Koning vertaalt de Haagse onderhandelingen naar de praktijk in de directe omgeving in de regio.
In het najaar komt het  Klimaatakkoord nog een keer. Dan is op hoofdlijnen bekend hoe Nederland in 2030, 49 procent minder Co2 gaat uitstoten. Dan kan het gesprek met burgers nog concreter worden over de impact op hun regio en wat het akkoord voor hen betekent.   
De  bijeenkomst in Groningen is op woensdag 12 juni in de Oosterpoort:
Zaal open 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur. Eind 21.30 uur.
Meer informatie en aanmelden kan via klimaatakkoord.nl
 
Voor meer informatie kun u contact opnemen met Jeroen Windt. Woordvoerder Klimaatakkoord.  06 53951393  j.windt@ser.nl

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht