Kandidaat bestuur Jan Elsinga

11 apr 2017 - redacteur

Kandidaat bestuur Jan Elsinga

Ik, Jan Elsinga, stel mij kandidaat voor een bestuursfunctie binnen het netwerk Heerenveen In 1957 ben ik geboren en ben nu 59 jaar oud, ben getrouwd en vader van twee zoons en twee klein kinderen. Woonachtig in Jubbega.

Ben werkzaam bij de Belastingdienst in de functie van controleur. Momenteel werk ik als vice voorzitter van de landelijke onderneming commissie van het Midden en Klein Bedrijf. Mijn vooropleidingen zijn MTS en via de werkgever HBO in fiscale zaken en recht.

Daarnaast diverse opleidingen binnen de vakbond o.a. voor vakbondsconsulent. Mijn ervaringen binnen de bond. Vanuit de werkgever voorzitter geweest van de Bedrijfsledengroep Belastingen, nu lid van dezelfde bedrijfsledengroep overheid van de FNV. Afgevaardigd namens de BLG naar de Landelijke Advies Commissie Rijk (nu overheid), zitting gehad in het groepsbestuur Rijk.

Daarnaast als voorzitter van de ondernemingsraad Belastingen van de regio Noord. Vanuit de vakbond: bondsraadslid AbvaKabo, penningmeester en later voorzitter afdeling Zuid Friesland, mede oprichter van het lokaal netwerk Heerenveen, nu interim voorzitter en penningmeester van dit netwerk, Vakbondsconsulent 1e lijn. Daarnaast diverse interne klussen georganiseerd waaronder jubilaris huldigingen.

Mijn motivatie is: De vakbond is van de leden, en deze leden moeten hun stem laten horen. De vakbond is zo ingericht dat dit alleen kan via de diverse sectoren. Echter omdat er veel mensen in de regio geconfronteerd worden met lokale problemen is het van belang dat er naast de bondsstructuur ook lokaal de vakbond zichtbaar is.

Aanspreekpunt voor andere zaken dan cao problematiek. Ik zal mij dan ook inzetten om deze geluiden binnen de bond kenbaar te maken en waar mogelijk met lokale bestuurders aan de orde stellen. Als lokaal netwerk zijn wij het gezicht van de vakbond en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht