Aanbesteding WMO vervoer Heerenveen

26 jul 2016 - redacteur

Aanbesteding WMO vervoer Heerenveen

De laatste jaren waren er veel klachten over het WMO vervoer in Heerenveen.

Naar aanleiding hiervan heeft de SP afdeling Heerenveen een rapport opgesteld over de klachten, bij de samenstelling van het rapport heeft de SP contact gezocht met Lokaal FNV Heerenveen en FNV Taxi.

Samen hebben deze partijen toen aanbevelingen opgesteld om goed vervoer voor de mensen en een goede behandeling van de chauffeurs te bewerkstelligen.

De presentatie van dit rapport sloeg in als een bom in de commissie Samenlevingszaken Heerenveen en hiermee is er een kentering in het aanbestedingsbeleid gekomen, niet de prijs maar de kwaliteit en de naleving van de CAO werden leidend.

De commissie Samenlevingszaken was zich bewust van de problemen en de misstanden in de taxi sector en wilde op deze manier de kwaliteit voor alle partijen waarborgen en de mogelijke wettelijke ketenaansprakelijkheid vermijden.

Bijna alle aanbevelingen in het rapport zijn letterlijk overgenomen, er waren een paar die door wettelijke beperkingen onmogelijk waren.

Belangrijkste winst voor ons als Lokaal FNV Heerenveen is het feit dat door deze aanbesteding lokale bedrijven een kans krijgen en wij hopen dat hiermee een eind komt aan de stoelendans voor taxichauffeurs en het ontduiken van de CAO.

Hiermee hopen wij op een goed verzorgd WMO vervoer voor alle mensen die hiervan afhankelijk zijn in de gemeente Heerenveen en het is mooi om hierbij op te kunnen merken dat er vanuit meerdere gemeenten al belangstelling getoond is voor deze manier van aanbesteden.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht