Staking EGF afgewend

Staking EGF afgewend

07 feb 2018 - kadergroepNEG

Staking EGF afgewend

FNV Noord

Staking bij Electric Glass Fiber op het allerlaatste moment afgewend: toch een CAO

De vakbond heeft enkele uren voor het verstrijken van het ultimatum op eigen initiatief een brug geslagen naar de Japanse werkgever. Het resultaat van dit initiatief is een akkoord dat door de leden is aangenomen. Er is nu een cao tot medio 2020. Vanuit de Japanse leiding is er grote waardering geuit naar de gewone werknemers voor hun rol in het oplossen van de crisissituatie.

 Het ultimatum

Het ultimatum, dat maandagavond na mislukt overleg in ging zou woensdag om middernacht verstrijken. Hierna zouden acties ook daadwerkelijk plaats gaan vinden. De actiegroep had op woensdagmiddag al een bijeenkomst gepland om het strijdplan definitief vorm te geven. Deze woensdag blijkt een bijzondere dag te zijn.

Japanse toenadering

We weten allemaal dat onvrede en wantrouwen een grote rol spelen in de afwijzing van het eindbod. Onvrede over het leiderschap in de fabriek. Wantrouwen dat elk jaar versterkt wordt door onbegrijpelijke beslissingen en manipulaties door onze leiders. Tot nu toe hield de Japanse leiding zich erg op de achtergrond. Dat is in ieder geval de belevenis die de gewone werknemer er bij heeft.

undefined

Woensdag 31 januari hebben diverse werknemers, waaronder een aantal kaderleden, de Japanse directeur persoonlijk gesproken over de situatie. We hebben allemaal vanuit ons perspectief aan hem uit kunnen leggen hoe we hier in staan. Met name de bijdrage van onze collega’s in overall zijn nu goed binnengekomen bij de heer Hasuno. Anderzijds heeft de heer Hasuno ook zijn verhaal vanuit zijn perspectief kunnen doen.

Resultaat hiervan is dat we samen met het CNV en de actiegroep besluiten om een laatste poging te wagen tot een akkoord te komen. Deze poging leidt tot het akkoord wat er nu is. We willen vooral benadrukken dat de heer Hasuno een persoonlijke brief heeft geschreven waarin hij zijn waardering uitspreekt naar ons als medewerkers. We mogen dit wel als een gezamenlijk succes van Japan en FNV en CNV beschouwen

Hoe nu verder?

We hebben een cao. We zitten over enkele maanden in een volledige vijfploegendienst. Dit is geweldig.

We kampen nog steeds met de emoties en frustraties. Zoals de heer Hasuno in zijn brief aaneeft gelooft hij in onze samenwerking. Laten we hier werk van maken. We hebben nu als medewerkers en vakbonden laten zien dat dat kan.

De FNV zal een brief schrijven naar de heer Hasuno om hem te bedanken voor zijn bijdrage aan dit succes.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht