Aanpak Zuidelijke Ringweg Groningen (A7)

Aanpak Zuidelijke Ringweg Groningen (A7)

07 feb 2018 - Hilda van der Kaap

Aanpak Zuidelijke Ringweg Groningen (A7)

FNV Noord

De verbouwing van de Zuidelijke Ringweg A7 in Groningen komt op gang. Rijkswaterstaat, de Provincie Groningen en de Gemeente Groningen zijn de opdrachtgevers van dit project. Het is een groot en omvangrijk infraproject in het Noorden van het land, van ruim 700 miljoen en het duurt tot ongeveer 2021.

Het project biedt kansen voor de werkgelegenheid in de regio. Als FNV hebben we inmiddels ervaring met vergelijkbare projecten in het Noorden. We troffen daar toestanden aan waar niemand op zat te wachten, zoals ontduiking van de cao en uitbuiting van buitenlandse uitzendkrachten. Dit kan leiden tot de verdringing van vakmensen.

Vanuit Het FNV regiokantoor Groningen is een project gestart om de werkzaamheden aan de Ringweg Zuid nauwlettend te volgen. Vanuit verschillende FNV sectoren (Bouw, Metaal, Vervoer, Flex, Overheid, Naleving en Lokaal) werken we samen aan dit project. Daarbij willen we samen met onze leden in beweging komen voor werkgelegenheid in de regio en gaan voor gelijk loon voor gelijk werk. De aannemers van dit project stellen dat 70% van de omzet van het project neerdaalt in de regio. Dat gaan wij controleren!

Net voor de Kerst hebben we voor de eerste keer een bouwkeet bezocht van de A7, we zijn in gesprek gegaan met de werknemers en hebben oliebollen uitgedeeld. Op dit moment zit het project nog helemaal in de opstartfase en werken er nog niet veel mensen. De verwachting is echter dat, als het project eenmaal goed op stoom is, er honderden mensen werkzaam zullen zijn op dit project.

In de nieuwsbrief van FNV Noord zullen wij regelmatig een update geven over ons project.

(Foto ringweg bovenaan van 28 dec 2017)

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht