Electric Glassfiber: achterban wijst cao-eindbod massaal af

Electric Glassfiber: achterban wijst cao-eindbod massaal af

26 jan 2018 - kadergroepNEG

Electric Glassfiber: achterban wijst cao-eindbod massaal af

De FNV -leden werkzaam bij EGF hebben tijdens twee ledenvergaderingen het eindbod van de directie massaal afgewezen. Na 5 jaar soberheid vind men vrijwel unaniem dat het personeel genoeg heeft bijgedragen. Het is nu tijd om snel de weg naar hedendaagse arbeidsvoorwaarden in te slaan.

undefined

Maximale duidelijkheid

Met niemand voor, hebben we duidelijk gemaakt dat we niet genoegen nemen met het schamele eindbod. ‘Na 5 jaar armoede is het tijd dat we een flinke stap voorwaarts maken in arbeidsvoorwaarden’, is één van de uitspraken van een werknemer. ‘In 2013 heeft het personeel 22% aan arbeidsvoorwaarden ingeleverd. Met het eindbod zijn we eind 2020 nog niet terug op het niveau van 2012. Het is schandalig.’


In bovenstaande grafiek van onze loonontwikkeling(zwart) en de inflatie (lila) wordt duidelijk hoe groot het offer van de arbeiders is geweest. Eerder werd duidelijk dat bij vorige cao’s de directie een verschil in basisloon tussen gelijkwaardige functies in ploegendienst en dagdienst heeft laten ontstaan. Dezelfde directie neemt nu niet haar verantwoordelijkheid door te zorgen voor een fatsoenlijke oplossing. De manier waarop de directie zo wie zo meent de cao te moeten financieren is inmiddels haast wel het handelsmerk van deze mensen. Grepen in de pensioenkas, een wirwar van telkens andere getallen. Rookgordijnen. Bijzondere fiscale trucjes. Het is een spoor van verwarring en een katalysator voor het ontstaan van wantrouwen.

Er gaat wat gebeuren

Het moment is daar dat we het niet langer meer pikken. Er moet een cao komen die volledig transparant tot stand komt en ons minimaal weer op het niveau van 2012 brengt. De financiële situatie nu is niet meer zo als in 2012. Er zijn plannen om flink te investeren en uit te breiden.


De werknemers willen het negatieve verleden nu wel eens achter zich laten. Dit kan alleen maar lukken met een fatsoenlijk cao en betrouwbaar leiderschap.
De vakbond en haar leden bereiden acties voor.

 

Investeren in personeel

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht