Bilfinger: stop de race naar beneden

Bilfinger: stop de race naar beneden

25 jan 2018 - bron: FNV Noord

Bilfinger: stop de race naar beneden

Aan de leden werkzaam bij Bilfinger, gewoon goed werk in de industriële steigerbouw / isolatietechniek: stop de race naar beneden !

De economische crisis is ook aan jullie sector niet voorbijgegaan. Daar waar in het verleden het werk redelijk stabiel over de (grote) bedrijven verdeeld leek, is de concurrentie tussen die bedrijven in de sector nu enorm. Was het in het verleden niet gebruikelijk om op arbeidsvoorwaarden (loon) te concurreren, nu lijkt dat de norm in deze sector.

De gevolgen daarvan hebben we de laatste jaren kunnen zien: reorganisaties, bovenmatige inzet van met name buitenlandse uitzendkrachten met de daaraan verbonden onderbetalingsproblemen. Waardoor telkens gezocht wordt naar de goedkoopste cao en werknemers zo tegen elkaar worden uitgespeeld.

Tijd dat we als bond een plan voor de sector industriële steigerbouw / isolatietechniek gaan maken. Immers ook in jullie sector moet de race naar beneden worden gestopt.

Voor een dergelijk plan hebben we uiteraard de hulp van onze leden nodig. Jullie weten immers het beste wat er speelt in het bedrijf.

De FNV organiseert dit jaar een aantal bijeenkomsten met onze leden die werkzaam zijn bij Bilfinger, Brand en Hertel om samen met jullie een plan te maken. Wij horen graag van jullie wat jullie kijk op het werken in de sector is.

Bijeenkomst

Wij nodigen je uit voor een bijeenkomst in Groningen om daar met jou en je collegaś in gesprek te gaan. De bijeenkomst is op:

Zie bron op FNV Noord.

 

(Foto: een steiger met bouw verkeer, eigenaren onbekend.)

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht