Zwartboek thuiszorg aangeboden aan de Gemeente

Zwartboek thuiszorg aangeboden aan de Gemeente

13 jan 2017 - L.A. / J.B.

Zwartboek thuiszorg aangeboden aan de Gemeente

Afgelopen woensdag heeft de FNV het zwartboek over de thuiszorg in Groningen op het stadhuis overhandigd aan de Commissie. Het zou eerst aan de Raad worden gegeven, maar de raadsvergadering was verschoven.

De verhalen die in het zwart boek staan zijn nog maar het topje van de ijsberg. De gemeente zegt  dat het heel goed gaat met de huishoudelijke hulp, maar degenen om wie het gaat - de cliënten - vertellen een ander verhaal. De vraagstelling in de enquêtes van de gemeente worden vaak zo geformuleerd dat er op die manier al aangestuurd wordt op een positieve uitslag. De leden van de commissie zijn tevens uitgenodigd om eens mee te gaan naar de keukentafelgesprekken, zodat ze zelf het verhaal van de cliënten kunnen horen en eens met eigen ogen de thuissituatie kunnen waarnemen.undefined

De FNV boodt de gemeente een grote kaart aan voor een gelukkig nieuw jaar, met op de andere kant de mogelijkheid om te tekenen voor een goede thuiszorg.  Alleen de S.P. tekenende, de andere partijen willen meer feiten zien.

 

Links: Zwartboek Thuiszorg Groningen (PDF); een persbericht van 28 Dec 2016 over dit zwartboek: FNV komt met Zwartboek thuiszorg Groningen en hier voor: videos de thuiszorgervaringen in Groningen.

undefined
Foto: De thuiszorg actievoerders op het Groninger stadhuis.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht