Meer uren thuiszorg voor Groningers

Meer uren thuiszorg voor Groningers

20 dec 2016 - ~

Meer uren thuiszorg voor Groningers

Ouderen in de gemeente Groningen krijgen weer meer uren thuiszorg. Met steun van FNV Zorg & Welzijn hebben zij succesvol bezwaar gemaakt tegen het korten op uren thuiszorg. De afgelopen weken hebben tientallen zorgbehoevende mensen zich gemeld bij de FNV voor hulp bij het bezwaar maken tegen het korten op uren thuiszorg. De eerste acht cliënten hebben nu een nieuw keukentafelgesprek gehad met een succesvol resultaat. Een aantal krijgt wel vier uur per week er weer bij. Bij de nieuwe gesprekken waren FNV-leden aanwezig om de cliënten te ondersteunen. 

FNV-bestuurder Maureen van der Pligt wil dat wethouder Schroor (D66) zijn verantwoordelijkheid neemt en eindelijk de thuiszorg goed gaat regelen: ‘Dit is niet alleen een geweldige overwinning voor deze acht ouderen die nu de thuiszorg terugkrijgen waar ze recht op hebben, maar ook voor thuiszorgmedewerkers. Zij krijgen weer meer werk. Helaas zijn er nog vele honderden andere cliënten die gekort zijn op hun thuiszorg. Alle bezwaren die de FNV heeft ingediend zijn terecht verklaard, dus laat de wethouder het nieuwe jaar goed starten door opnieuw naar de indicaties van alle cliënten te kijken en het beleid aan te passen. Tot die tijd blijven we alle kwetsbare Groningers helpen met hun bezwaar.

Dement
De moeder van Tamara is een van de cliënten die uren terug heeft gekregen. Tamara : ‘Mijn moeder is dement. We zijn hartstikke blij dat mijn moeder weer extra thuiszorg krijgt en met de hulp die we van de FNV kregen. Maar het is eigenlijk te belachelijk voor woorden dat je alleen je recht krijgt als je bezwaar maakt. Ik zou niet weten hoe zij dat zelf had kunnen doen. Het gaat hier om kwetsbare mensen. 

Zorgactiepunt
De FNV heeft vorige maand een zorgactiepunt geopend in Groningen. Cliënten die hulp willen bij het bezwaar maken kunnen zich nog steeds bij dit zorgactiepunt aankloppen. Ze kunnen mailen naargrongingen@fnv.nl of bellen naar 06 – 46 98 81 15. Voor leden en niet-leden.

 

(Foto: Maureen van der Pligt, 18 Nov 2016.)

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht