Het Lokaal FNV Groningen (stad) Bestuur

Het Lokaal FNV Groningen (stad) Bestuur

01 dec 2016 - J.H.B.

Het Lokaal FNV Groningen (stad) Bestuur

Met algemeen applaus gekozen:


Beate de Ruiter (Voorzitter)

undefined

e-mail:

 

Bert Giskes

undefined

e-mail:

 

Geert Peeks (Penningmeester)

undefined

e-mail:

 

Linda Arends (Secretaris)

undefined

e-mail:

 

Pieter Drenthen

undefined

e-mail: PDrenthen@vereniging.abvakabo.nl


 

Zie ook de kandidaten lijst voor enige inhoudelijke informatie over de bestuursleden. De bovenstaande contact gegevens worden in de toekomst bijgewerkt met de laatste wijzigingen. Lokaal FNV Groningen stad is een vrijwillig en onbezoldigd bestuur.

 

Bestuurlijke naamswijzigingen

Vanwege de fusie van de FNV bonden zijn er enkele bestuurlijke naamswijzigingen aan de orde. Het bovenstaande bestuur is een gezamenlijk bestuur voor de verschillende sectoren (voorheen Bonden) van de FNV in de stad Groningen. Deze bestuurslaag heet vanaf nu "Lokaal FNV". Zo zitten er bijvoorbeeld mensen uit de Grafische sector (Geert), en de Zorg (Linda) in het bovenstaande bestuur. In de opbouw van deze nieuwe structuur werd dit "Het Netwerk" genoemd, maar deze term wordt nu dus vervangen door "Lokaal FNV". Het is niet zo dat "Lokaal FNV" persé gemeente grenzen moet volgen, maar vanwege de grote gemeente Groningen is dit wel min of meer het geval voor Lokaal FNV Groningen stad, waarbij vooruit gelopen kan worden op een gemeentelijke herindeling met bijvoorbeeld Haren en Ten Boer, of om andere redenen aanliggende gebieden hierbij worden ingedeeld.

In het verleden werd de benaming "FNV Lokaal" waaronder FNV Lokaal Groningen (stad) gebruikt voor een comité dat zich op de gemeente politiek richt en dat ook nog steeds doet. Dit comité wordt nu een werkgroep onder het bovenstaande bestuur: Werkgroep Gemeente Groningen. De benaming "Lokaal" wordt dus vanaf nu breder, gaat voor een meer overkoepelende structuur gelden. Deze website waarop U dit leest "lokaalfnv.nl/regio/groningen" geldt voor heel Lokaal FNV Groningen (stad) (alle sectoren), niet meer alleen voor de Werkgroep Gemeente Groningen zoals dat met een voorgaande website het geval was op "fnvlokaal.nl" (deze website bestaat nu niet meer).

 

De verkiezingsavond

undefined

Door de mooi gevulde kantine van het FNV gebouw in de stad werd het nieuwe bestuur per algemeen applaus gekozen. Er waren zes kandidaten voor de zeven beschikbare plaatsen, een hoofdelijke stemming was daarom niet nodig.

undefined

De gezellige avond begon met soep en een broodje, waarna er twee activiteiten waren georganiseerd: over de vakbondshistorie in Groningen en over FNV Mondiaal (internationale vakbond solidariteit). Hierna was er een hapje en drankje te genieten tijdens een leerzame quiz met vragen zoals: "Welke van de onderstaande dropen horen vanaf 2019 bij de gemeente Groningen ?" en "wat betekent ISDS." U hebt heel wat gemist als U er niet bij was, dus hopenlijk tot een volgende keer.

undefined

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht