Bijeenkomst 'Het zorg roer moet om'

Bijeenkomst 'Het zorg roer moet om'

24 nov 2016 - J.H.B.

Bijeenkomst 'Het zorg roer moet om'

Op 18 November vond de bijeenkomst 'Het zorg roer moet om' plaats in de stad, met een opkomst van bijna 50 personen. Eerst werd de volgende video van een slachtoffer van het Gemeentebeleid in de stad Groningen op de muur geprojecteerd: klik hier voor het filmpje van 3:21 minuten. De vraag waarvoor zij zich gesteld ziet dankzij het nieuwe Gemeentebeleid is: schoonmaken of koken, want allebei doen is onmogelijk vanwege een long aandoening.

undefined

Hierna kwam jurist Kevin Wevers aan het woord, die voor de vakbond rechtzaken voert tegen vele Gemeenten. De hoop is niet alleen dat mensen direct worden geholpen door de rechtzaken die gewonnen worden, maar ook dat de Gemeente haar illegale beleid zal bijstellen, al was het maar omdat de rechtzaken de Gemeente geld kosten. Uit een Wet Openbaarheid Bestuur verzoek bleek dat de Gemeente Groningen van 800 000,- Euro die bestemd waren voor een toelage huishoudelijke hulp slechts 10 000,- Euro heeft uitgegeven.

 undefined

Hierna was er ruimte voor politici. De partijen 100-procent Groningen, Partij v/d Arbeid en de Socialistische Partij waren aanwezig, en spraken hun bezorgdheid uit over de situatie in de thuiszorg (zie foto helemaal bovenaan, van links naar rechts achter de tafel: PvdA, SP, 100p). Verschillende mensen uit de zaal zeiden dat de Gemeente Groningen zich zou moeten schamen voor haar beleid, en/of illustreerden de wantoestanden met persoonlijke ervaringen.

undefined

Fotos onder: opmerkingen uit de zaal, muzikale ondersteuning, mensen in de zaal, film projectie.

undefinedundefined

undefinedundefined

undefined

 

Zie hier als U hulp nodig hebt met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de Thuiszorg, etc: Zorg Actie Punt F.N.V..

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht