Gezellige jubilarissen huldiging op zaterdagmiddag 17 november 2018 in Rijen, bij Lokaal FNV Grensstreek – Leistroom

Gezellige jubilarissen huldiging op zaterdagmiddag 17 november 2018 in Rijen, bij Lokaal FNV Grensstreek – Leistroom

14 dec 2018 - Webredactie Lokaal FNV

Gezellige jubilarissen huldiging op zaterdagmiddag 17 november 2018 in Rijen, bij Lokaal FNV Grensstreek – Leistroom

Op deze stralende zaterdagmiddag kwamen 30 jubilarissen naar zalencentrum De Vijf Eiken in Rijen. Vele feestgangers zorgde voor extra gezelligheid door hun partner mee te brengen. Het was dit jaar voor de tweede maal dat de werkgroep jubilarissen van Lokaal FNVNetwerk Grensstreek-Leistroom een feestelijke middag voor de jubilarissen van 2018 op het programma hadden staan. De organisatie had ditmaal ook weer gekozen voor een gezellige middag met een brunch in combinatie met High tea.

 undefinedundefined

undefined
“Het onderteken van de presentietlijst’’. 

Bij binnenkomst werden de jubilarissen ontvangen door Jos Geerts, (lid van de werkgroep jubilarissen) die de presentielijst liet ondertekenen.

De gasten konden onder genot van een kopje koffie of thee aanschuiven in de gezellig ingerichte feestzaal.

undefined
undefined
“Een kijkje in de feestzaal’’.

 undefined
“De voorzitter van de werkgroep jubilarissen, Adrie Willemen aan het woord’’

Om 14.00 uur heette Adrie Willemen, voorzitter van de werkgroep jubilarissen vanLokaal FNV Netwerk Grensstreek-Leistroom,de jubilarissen en de genodigden welkom. Ook was de bestuurder van Lokaal FNV Pim Smit en het bestuur van Lokaal FNV-netwerk Grensstreek-Leistroom aanwezig.

Vervolgens kreeg onze voorzitter Ad Maas het woord.

undefined
“Voorzitter Ad Maas met zijn welkomstwoord”.

Hij feliciteerde, namens het hele bestuur, de aanwezige jubilarissen. Onder hen waren FNV leden die hun 25-jarige, 40-jarige, 50-jarig lidmaatschap of 60-jarig lidmaatschap van de bond vierden. Hierna werden eerst de bestuursleden van FNV Grensstreek-Leistroom voorgesteld. De voorzitter ging verder met “samen hebben jullie er mede ervoor gezorgd dat de inkomens, arbeidsvoorwaarden en de sociale voorzieningen in ons land verbeterd zijn”. De laatste tijd staat dit alles weer meer onder druk. De voorzitter nam de aanwezigen mee naar de georganiseerde activiteiten in 2018 van FNV Grensstreek-Leistroom. Zo vertelde Ad in zijn terugblik over de themabijeenkomsten in Baarle- Nassau en Rijen, de bijeenkomsten rond de gemeenteraadsverkiezingen in Baarle-Nassau, Alphen en in Rijen. Dat ook veel FNV-informatie te vinden op onze website. Dat we een goede samenwerking hebben met de regionale netwerken. Ook zijn we vertegenwoordigd in het FNV-promotieteam dat samen met FNV Senioren Baronie, Dongemond en Grensstreek, de naamsbekendheid van de FNV gepresenteerd hebben op de jaarmarkten in Den Hout, Aalburg, Alphen, Raamsdonkveer, Etten-Leur en in Rijen.

undefined
“De bestuurder Pim Smit van FNV-lokaal aan het woord”.

Onze bestuurder vertelde in zijn toespraak enkele belangrijke zaken waarmee de FNV zoal bezig is. Naast de hot items van de laatste periode/jaren zoals AOW en pensioen is men toch ook wel druk in de weer rond werk en inkomen. Ook niet vergeten de diverse cao-onderhandelingen en afgesloten cao’s. Ook het vele werk dat de FNV-belasting invullers verzetten en dat zijn er ieder jaar toch wel zo’n 250.000 mensen die door de FNV geholpen worden. Want de FNV telt ongeveer1,7 miljoen leden. Onze bestuurder, Pim Smit, is trots op de jubilarissen en ook op ons netwerk. Ook zijn er FNV leden op hoge leeftijd nog lid van de bond. Want onder de aanwezigen was Jan Bierens uit Gilze als 70-jarig lid aanwezig.

Na deze woorden werden de aanwezigen uitgenodigd om gebruik te maken van het uitgebreide en fraai opgemaakte brunch/High-tea buffet.

undefined
undefined
undefined
”De fraai opgemaakte tafels met al het lekkers.”

De chef-kok en de medewerkers van zalencentrum De Vijf Eiken uit Rijen hadden hun uiterste best gedaan om er iets speciaals voor deze middag van te maken.

undefined
undefined
undefined
undefined
“De genodigden lieten het aangeboden lekkers goed smaken."

undefined
“Tijdens het nuttigen van alle lekkernijen, kon men genieten van de muziek die door Wim Oprins uit Rijen werd gespeeld.”

Na het buffet, begonnen wij met het uitreiken van de verschillende FNV-onderscheidingen. Door onze voorzitter (Ad Maas) werd verteld dat er op deze middag 11 personen hun 25-jarig FNV-jubileum krijgen. Er waren 8 personen voor hun 40 jaar en 8 personen voor hun 50 jaar en 3 jubilarissen voor hun 60-jarig lidmaatschap aanwezig.

Voordat de jubilarissen hun FNV-onderscheiding ontvingen kreeg onze 70- jarige jubilaris Jan Bierens uit Gilze extra aandacht.

undefined
“Tweede van rechts de 70-jarige jubilaris Jan Bierens.”

In het begin van dit jaar had een afvaardiging van het Bestuur van Lokaal FNV-netwerk Grensstreek – Leistroom en de bestuurder Pim Smit onze 70-jarig jubilaris Jan Bierens al zijn FNV-onderscheiding bij hem privé uitgereikt.

Er werd ook even stil gestaan bij het overlijden in 2018 van Johan Woestenberg uit Rijen. Deze vakbondsman in hart en nieren zou dit jaar zijn FNV-onderscheiding voor zijn 60 jaar lidmaatschap ontvangen. Door het bestuur van Lokaal FNV-netwerk Grensstreek – Leistroom is hij in februari van dit jaar postuum gehuldigd. Zijn vakbondsonderscheiding is inmiddels aan de familie overhandigd. Ook heeft bestuur een bijzonder artikel geschreven en dit is terug te vinden op de website van FNV Grensstreek – Leistroom. 

Hierna waren allereerst de 25-jarig jubilarissen aan de beurt. Mevr. Broers, kreeg als enige vrouw, haar onderscheiding in deze categorie.

undefined
Mevr. Broers uit Gilze krijgt haar FNV-onderscheiding opgespeld.”

Door onze voorzitter een korte terugblik op het jaar 1993 gegeven. Zo werd Bill Clinton de 42e president van Verenigde Staten. Het Verdrag van Maastricht trad in werking. En de bestverkocht single uit dat jaar was Mr. Blue van Rene Klijn. Ook toen verscheen het laatste tijdschrift van Kuifje.

undefined
“Een groepsfoto van 25-jarige FNV-jubilarissen.“

Bij hun 25-jarig FNV-jubileum kregen de volgende personen hun onderscheiding;

Mevr. G. Broers uit Gilze, de heer J. van Dongen uit Molenschot, de heer J. den Hartog uit Rijen, de heer A. van Houten uit Rijen, de heer B. Klaassen uit Gilze, de heer A. Nooten uit Rijen, de heer A. Ophorst uit Rijen, de heer R. Peemen uit Rijen, de heer J. Vermeulen uit Gilze en de heer F. de Vet.

Vervolgens ging men verder met de huldiging van 40-jarige jubilarissen. Voorzitter Ad Maas memoreerde ook enkele highlights uit 1978. Zo werd het Spookslot in attractiepark de Efteling geopend. Het Nederlands elftal verliest met 3-1 in de finale van het WK voetbal van gastland Argentinië. Gerrie Kneteman wordt op de Nurburgring wereldkampioen wielrennen. En tussen Egypte en Israël werd het Camp Davíd akkoord gesloten.

undefined
“Een groepsfoto van 40-jarige FNV-jubilarissen.“

Bij hun 40-jarig FNV-jubileum kregen de volgende personen hun onderscheiding;

De H. Bink uit Rijen, de heer R. Callerd uit Rijen, de heer A. van Dongen uit Gilze, de heer P. Hermans uit Alphen, de heer T. de Jong uit Rijen, de heer A. van Kuijk uit Gilze ne de heer A. Metsaars uit Rijen.

Na een muzikale onderbreking werd de huldiging van de 50-jarige jubilarissen voorgezet. Ook nu weer memoreerde onze voorzitter de bijzondere gebeurtenissen uit 1968. Zo werden in dat jaar de Olympische Winterspelen in Grenoble gehouden, met succes voor Carry Geijssen, Kees Verkerk en Ans Schut. In Memphis werd Martin Luther King vermoord en wielrenner Jan Janssen wint als eerste Nederlander de Tour de France. De eerste uitzending van de Fabeltjeskrant komt op televisie en de band The Doors geven een optreden in Amsterdam. De katholieke vakbondsman Jan Mertens stelt in Sneek dat de BV Nederland wordt geleid door tweehonderd mensen. De leden van dit netwerk worden later de Tweehonderd van Mertens genoemd.

undefined
“Een groepsfoto van 50-jarige FNV-jubilarissen.“

Bij hun 50-jarig FNV-jubileum kregen de volgende personen hun onderscheiding;

De heer N. van Gestel uit Molenschot, de heer M. van Loon uit Poppel (België), de heer P. van de Ouwehand uit Chaam, de heer M. Pelzer uit Rijen, de heer P. van Roozendaal uit Gilze, C. van Sas uit Baarle – Nassau, W. van Tilburg uit Rijen en de heer J. Verheijen uit Chaam.

Bij de FNV leden die hun onderscheiding in het kader van hun 60-jarig lidmaatschap ontvangen weet de voorzitter, Ad Maas, de aanwezigen te vertellen. Deze mensen zijn in 1958 lid geworden van de vakbond en in dat jaar werd Charles de Gaulle tot minister-president van Frankrijk benoemd. Kregen de Nederlandse kijkers de eerste aflevering van Pipo de Clown op de Nederlandse televisie te zien. Dat in dat jaar het laatste kabinet-Drees valt, en er komt een einde aan de rooms-rode coalitie. Op Rozenburg wordt een begin gemaakt met de aanleg van de Europoort. Dat het voetbalelftal van Brazilië de wereldtitel wint door gastland Zweden in de finale van het WK voetbal met 5-2 te verslaan.

undefined
Een groepsfoto van 60-jarige FNV-jubilarissen.“

Bij hun 60-jarig FNV-jubileum kregen de volgende personen hun onderscheiding;

De heer A. Goeijers uit Gilze, de heer A. van Hoek uit Molenschot en de heer C. Jansen uit Rijen.

undefined
Vervolgens werd door de fotograaf nog een groepsfoto gemaakt van alle jubilarissen.

Na afloop van de officiële huldigingen en het uitreiken van de FNV-onderscheidingen was er speciale aandacht voor de kok en het bedienend personeel van zalencentrum De Vijf Eiken uit Rijen.

Het bestuur, alsmede de werkgroep kregen veel complimenten voor deze geslaagde en feestelijke jubilarissenmiddag in Rijen.

Klik hier om alle foto's van zaterdagmiddag 17 november in een online album te bekijken.

© Foto’s van fotograaf Bert Willemen uit Rijen

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht