RED ONS PENSIOENSTELSEL

RED ONS PENSIOENSTELSEL

18 okt 2018 - Selma Deinum

RED ONS PENSIOENSTELSEL

 oktober 2018

UITNODIGING BIJEENKOMST RED ONS PENSIOENSTELSEL 18 OKTOBER UTRECHT

Beste leden,

Graag nodigen wij je uit voor de bijeenkomst Red ons pensioenstelsel op
donderdag 18 oktober om 19.30 uur op het FNV regiokantoor Utrecht, Varrolaan 100.

BEMOEI JE MET JE TOEKOMST!
Pensioen, een ver-van-je-bed verhaal? Er wordt nú besloten over jouw toekomst! En dat zijn best ingrijpende keuzes: wie nu geboren wordt, moet misschien wel tot zijn 81e doorwerken. En zolang de pensioenen niet geïndexeerd worden, loop je groot risico te weinig op te bouwen. Met een flexcontract ben je helemaal de Sjaak: als uitzendkracht bouw je in je eerste halfjaar zelfs helemaal niets op! Maar zelfs als je een fatsoenlijke baan hebt, heb je de afgelopen 10 jaar gemiddeld 20% te weinig opgebouwd. De huidige gepensioneerden weten hoe dat is: zij merken al dagelijks de gevolgen van een
niet-geïndexeerd inkomen.

IEDEREEN WORDT (HOPELIJK) EEN KEER OUD!
Pensioenen zijn een belangrijke arbeidsvoorwaarde, en gaan iedereen aan. Maar al te vaak blijft de discussie hangen in techniek die alleen voor gevorderden te begrijpen is. Mensen doen net alsof deze regels hogere wiskunde zijn, maar dat is niet het geval. We roepen de politiek op het vertrouwen in onze systemen niet verder te ondermijnen en te stoppen met deze foutieve beeldvorming. Dit zijn politieke keuzes, en ze gaan over jouw toekomst.
Ben jij het ook zat te horen dat het ‘nou eenmaal niet anders kan’, of dat jong en oud tegenover elkaar staan? Sluit je dan aan en maak samen met ons één vuist voor een beter Nederland. Wij vechten voor een oplossing die eenheid smeedt en vertrouwen in de toekomst creëert. Doe je mee?

WIJ EISEN
  1. Bevries de AOW-leeftijd op 66 en maak eerder stoppen (fiscaal) mogelijk voor zwaar werk.
  2. Regel indexatie voor elke generatie.
  3. Bied een pensioen aan voor iedereen, ook flex en ZZP.
Wij maken als FNV één vuist: wij zullen nooit verslechteringen accepteren. Maar dit komt niet vanzelf goed. Kom daarom naar de bijeenkomst op 18 oktober om 19.30 uur in Utrecht.

Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld, via: selma.deinum@fnv.nl

We zien je graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,
 

Selma Deinum

Organizer FNV

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht