Werken in de Zorg

Werken in de Zorg

06 mrt 2018 - Club FNV

Werken in de Zorg

Werken in de Zorg

Club FNV organiseert op 6 maart as. in het FNV-Vakbondshuis Hilversum aan de Noorderweg 58 te Hilversum een bijeenkomst voor leden en belangstellenden over werken in de zorg. Aanvang: 20:00 uur, inloop vanaf 19:45.

 

De werkdruk in de zorg is hoog. Voor de komende jaren worden 200.000 vacatures voorzien. 40.000 zorgmedewerkers willen de zorg verlaten vanwege hoge werkdruk en slechte werkomstandigheden.

 

De zorg is een mooi vak. Een vak dat respect verdient, normale werkomstandigheden en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. De FNV vecht voor een goede cao met afspraken over lonen, werk- en rusttijden, waardering en gezond de pensioenleeftijd halen.

 

Den Haag trekt veel geld uit voor de verpleeghuiszorg. Er is extra geld voor scholing en opleiding. Voor de huishoudelijke verzorging wordt een nieuwe loonschaal van kracht. De FNV wil duidelijke afspraken over behoud van cliënten en arbeidsvoorwaarden bij wisseling van zorgaanbieder en voor voldoende tijd voor signalering en aandacht bij cliënten. De FNV wil af van aanbesteding tegen de laagste kosten, met alle gevolgen van dien voor de werknemers.

 

Maureen van der Pligt, FNV-bestuurder sector zorg en welzijn, is nauw betrokken bij het overleg met werkgevers en overheden. Maureen zal op 6 maart as. in het FNV Vakbondshuis Hilversum spreken over kansen en bedreigingen in de zorg, over het overleg met werkgevers en overheden en over haar ervaringen met zorgaanbieders en de ambtelijke top in de onze regio. Maar ook over welke soorten contracten zijn er en wat zijn daarvan de voor- en nadelen en Wat er goed gaat in onze Regio en wat zou beter kunnen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en jouw ervaringen te delen. Of het nu gaat over je persoonlijke situatie of die van de organisatie waar je werkt, wij zullen die zoveel als mogelijk beantwoorden. Mocht je op voorhand al vragen hebben aarzel dan niet die aan te geven bij je aanmelding.

 

Bij Club FNV gaat het ook om onderling contact. Onder het genot van een hapje en een drankje is er gelegenheid om met collega’s en aanwezigen na te praten.

Club FNV staat bekend om de informele sfeer en inhoudelijke debat.

 

Werk je in de zorg of ben je geïnteresseerd kom dan op 6 maart, naar het FNV-Vakbondshuis Hilversum, aanvang 20:00 uur. Ook niet leden zijn van harte welkom. Het aantal plaatsen is beperkt, vol is vol. Je kunt je aanmelden via mail: Lokaal.GooiVechtstreek@vereniging.fnv.nl of telefoon: 06 22971564

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht