FNV in Debat – Kies Sociaal

   FNV in Debat – Kies Sociaal

25 jan 2018 - M.O.

FNV in Debat – Kies Sociaal

undefined

PERSBERICHT

 

Hilversum, 25-01-2018

 

FNV in Debat – Kies Sociaal

 

Politiek debat – 13 maart 2018, Raadhuis Hilversum, aanvang 20 uur

 

 

In de afgelopen jaren is er veel invloed en geld van Den Haag naar de gemeenten gegaan. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor belangrijke zaken als de sociale werkvoorziening, uitvoering van de Participatiewet, de zorg, maatvervoer, jeugdzorg en inkomensvoorziening. De FNV kiest voor een menswaardige samenleving met eerlijke banen en goede voorzieningen. Onze boodschap: we willen dat het weer beter gaat voor iedereen.

We willen dat Gemeenten bij aanbestedingen van werk niet alleen kiest voor de laagste prijs maar ook voor de belangen van werknemers. Mensen in de zorg, vervoer, afval, sociale werkplaatsen verdienen een eerlijk loon en gezonde arbeidsomstandigheden. De FNV vindt dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt mee moeten kunnen doen en dat de afbraak van de sociale werkplaatsen moet stoppen. De FNV is niet tegen flexwerk maar waar werk bij gemeenten structureel is past geen uitzend- of tijdelijk contract. De FNV vindt dat in deze tijd niemand in armoede hoeft te leven en dat geldt in het bijzonder voor kinderen. FNV ondersteunt initiatieven voor het behoud van een sterke mediasector als motor voor werkgelegenheid, ontwikkeling en welvaart in de regio.

Op 13 maart gaat het FNV in debat met vertegenwoordigers van de grote politieke partijen uit de Gooi en Vechtstreek. Kitty Jong vicevoorzitter van de FNV zal de standpunten van het FNV verdedigen. Het debat onder leiding van Janna Mud (FNV) vindt plaats op 13 maart as. in de Raadzaal van het Raadhuis, Dudokpark 1 te Hilversum. Aanvang 20 uur.

 

Organisatie en informatie

Lokaal FNV Gooi en Vechtstreek vertegenwoordigt ca. 9.000 leden in de gemeenten Hilversum, Bussum, Naarden, Weesp, Laren, Blaricum, Eemnes, Wijdemeren en Muiden. Lokaal FNV Gooi en Vechtstreek is gevestigd in het Vakbondshuis, Noorderweg 58, 1221 AB Hilversum

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Informatie: Martin Overbeeke, email: martin.overbeeke@hotmail.com, tel. 06 2390 6727

 

EINDE PERSBERICHT

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht