vacature belasting consulent

vacature belasting consulent

22 feb 2017 - E.B.

vacature belasting consulent

Weet jij de onze leden in de juiste box te plaatsen?

(Aspirant) belastingconsulent eerste lijn voor de belastingservice van de FNV

 

De belastingservice FNV is een gratis service van de landelijke FNV voor al haar leden. Op meer dan 500 locaties verzorgen goed opgeleide vrijwilligers jaarlijks duizenden aangiftes en toeslagen. Ook in Hilversum staan vrijwilligers jaarlijks meerdere weken in maart en april klaar om leden van alle bonden te ondersteunen.

 

Om al die werkzaamheden (met laptops) goed te blijven uitvoeren is het belangrijk dat er een collega vrijwilliger is die bij storingen en/of technische problemen snel kan schakelen en zorgt dat de invullers zo min mogelijk hinder ondervinden

 

Omdat onze (gratis) service op steeds meer aandacht mag rekenen zoekt de locatie Hilversum:

 

(Aspirant) belastingconsulent 1e lijn

Je bezigheden

Als gecertificeerde vrijwilliger help jij jaarlijks in de maanden maart en april onze leden met hun aangifte inkomstenbelasting volgens vastgestelde landelijke procedures. Via het “Online Aangifte Biljet” van de belastingdienst zorg jij er voor dat de leden die aan jouw zijn toegewezen hun aangifte doen, controleer jij de door hen opgegeven informatie met de meegenomen stukken. Je vraagt bij twijfel door en kan leden adviseren om voor bepaalde onderwerpen zoals toeslagen een extra afspraak te maken.

Je bagage

Je bent bereidt om gedegen scholing te ondergaan wat gegeven wordt in het najaar en januari daarop volgend, je kunt snel en makkelijk overweg met computerapparatuur en vindt het erg leuk om onze leden te helpen en adviseren. Natuurlijk beschik je over inlevingsvermogen, kun je leden van allerlei niveaus rustig te woord staan en uitleg geven en als het echt nodig is, in alle rust een lid over dragen aan een andere invuller of mentor. Om deze functie goed uit te voeren ben je vanaf maart tot en met april minimaal 5 dagdelen beschikbaar, zowel overdag als ’s avonds en voor de nazorg 1 avond per maand.

Je beloning

Vrijwilligerswerk is deel uitmaken van een bijzondere groep mensen; mensen die zich inzetten voor de samenleving. Je vergroot je netwerk, komt onder de mensen en als je daar open voor staat, ontstaan er langdurige vriendschappen. Je leert wellicht nieuwe vaardigheden en hebt inbreng in het verbeteren van onze service.

Vrijwilliger bij de belastingservice FNV betekent dat je reiskosten vergoed worden, als het nodig is ontvang je diverse trainingen, zorgen wij voor je natje en droogje tijdens de dagdelen dat je aanwezig bent en ben je hartelijk welkom op de jaarlijkse evaluatiebijeenkomst.

 

Aanmelden en informatie

Meer weten? Evert Bor, coördinator belastingwerkgroep Hilversum, hoort graag van je. Je kunt Evert iedere woensdag- en donderdagavond bellen op 0611774455 tussen 19.00 en 20.00 uur of stuur hem een e-mailbericht: fnv@evertbor.nl.

 

Actief voor de FNV

Dagelijks maken duizenden kaderleden zich vrijwillig sterk voor onze leden. Dat doen ze door te onderhandelen en/of in actie te komen als dat nodig is. Onze kaderleden - zo noemen wij onze vrijwilligerszijn de ogen en oren op de werkvloer, de ambassadeurs die ons zichtbaar en sterk maken. Kortom: de ruggengraat van de vakbond

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht