Help jij onze leden met hun belastingvraagstukken?

Help jij onze leden met hun belastingvraagstukken?

17 nov 2015 - nieuwsbrief van jouw vakgroep binnen de FNV.

Help jij onze leden met hun belastingvraagstukken?

Help jij onze leden met hun belastingvraagstukken? 

Jaarlijks helpen duizenden FNV-leden andere FNV-leden met het invullen van hun belastingaangifte en het aanvragen van hun toeslagen. Zij doen dit op vrijwillige basis en de service is gratis.  
Belastingservice FNV heeft al meer dan 45 jaar ervaring en is in die tijd uitgegroeid tot de grootste in gratis hulp bij belastingaangifte van Nederland. Volgens onafhankelijke onderzoeken is onze Belastingservice ook nog eens de beste. Dat kan natuurlijk alleen dankzij al die enthousiaste leden die als vrijwilliger andere leden helpen! 

Om de groei en ondersteuning van deze service in toom te houden zoeken de werkgroepen Bussum en Hilversum vrijwilligers in de rol van (aspirant) belastingconsulent. 

 
Je bezigheden 

Na het volgen van de beginnerscursus word je eerst aspirant-invuller en help je onder begeleiding van een ervaren belastinginvuller bij het invullen van eenvoudige aangiftes. Na verloop van tijd en het volgen van meer cursussen kun je doorgroeien naar allround invuller en geheel zelfstandig aangiftes invullen. Omdat je deels digitaal wordt opgeleid, is computerkennis noodzakelijk. 

 
Je bagage 

Vanzelfsprekend ben je van onbesproken gedrag en bereidt lid te worden van de FNV als je dat nog niet bent; tijdens de maanden maart en april van ieder jaar ben je minimaal 6 dagdelen inzetbaar als belastingconsulent. Voor deze functie heb je je gecertificeerd volgens de richtlijnen van de FNV en ben je bereid je kennis blijvend op peil te houden. Je vindt het een uitdaging om andere FNV leden op deze manier te helpen, kunt een luisterend oor bieden en vraagt door als er zaken niet helder zijn. 
Heb jij de bagage om al snel in te stromen zodat wij komend voorjaar gebruik mogen maken van je financiële skills, neem dan contact op met Evert Linders evertlinders@kpnmail.nl (coördinator werkgroep Bussum) of Evert Bor (coördinator werkgroep Hilversum) fnv@evertbor.nl 

 

Dagelijks maken duizenden kaderleden zich vrijwillig sterk voor onze leden. Dat is de kracht van de FNV. Dat doen we door te onderhandelen en/of in actie te komen als dat nodig is. Onze kaderleden - zo noemen wij onze vrijwilligers - spelen daarbij een zeer belangrijke rol. Zij zijn de ogen en oren op de werkvloer, de ambassadeurs die ons zichtbaar en sterk maken. Kortom: de ruggengraat van de vakbond. Op twee locaties in ’t Gooi zijn ruim 50 vrijwilligers betrokken bij de werkzaamheden van de belastingservice. Velen in de rol van belastingconsulent, gastvrouw, instructeur of coördinator.

Met vriendelijke groet,
Evert Bor
Afspraken coördinator
Belastingservice Hilversum
Pijlenkamp 53 | 3755 JK  Eemnes
gsm +31 (0) 6 11 77 44 55
tel +31 (0) 35 544 83 84
dinsdag, woensdag en donderdag 19.00 - 20.00 uur

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht