stem over dit ABP - loonvoorstel

stem over dit ABP - loonvoorstel

17 sep 2015 - Vakbondscentra Lokaal FNV Gooi en Vechtstreek

stem over dit ABP - loonvoorstel

Beste leden,

Afgelopen zomer sloot het kabinet Rutte met drie kleinere vakcentrales een deal om 600.000 overheidsmedewerkers een loonsverhoging te kunnen geven. Alle 2,8 miljoen ABP-deelnemers moeten daarvoor straks koopkracht inleveren, terwijl ze daar weinig of helemaal niets van terug zien. Vooral jonge mensen zijn de dupe, voor hen kan de verslechtering oplopen tot 15%! 

FNV is tegen deze loondeal. Na 4,5 jaar nullijn krijgen politiemedewerkers, leraren, douaniers en militairen een salarisverhoging die ze grotendeels zelf betalen. Het kabinet betaalt maar 0,8% per jaar, de rest komt uit een forse pensioenverslechtering en extra belasting. Een flinke sigaar uit eigen doos! En nog steeds worden er géén afspraken gemaakt over Echte banen met genoeg zekerheid, minder werkdruk en reparatie van de WW. 

Omdat het over zoveel mensen gaat en het zulke ingrijpende gevolgen heeft, organiseert de FNV een referendum. Daarmee geven we álle ABP-deelnemers een stem over dit loonvoorstel. Het gaat over jouw pensioen!

Laat je stem horen. ABP pensioenfonds deelnemers kunnen zich tot 12 oktober registreren voor het referendum. 

Op 14 oktober ontvang je dan via e-mail een stempas met een persoonlijke code waarmee je kunt stemmen van 14 oktober tot en met 19 oktober. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt. De uitkomst van het referendum is bepalend voor de verdere acties die wij gaan ondernemen. 

Je kunt ook collega’s en bekenden met een ABP pensioen wijzen op het referendum. 

Werkt deze link niet, ga dan naar: https://www.fnv.nl/referendum

Met vriendelijke groet,

Ton Heerts
Voorzitter

undefined

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

1 reactie

F.W.J.E.GALJAARD schreef op 02-10-2015

We zijn als gepensioneerden al jaren op de nullijn gezet. Wat Lubbers jaren geleden uit de pensioen pot heeft gehaald is nooit teruggestort .Onder het mom het is geld van de overheid. Vroeger was het zo, laag loon maar vast werk . Dat is later verbeterd .Maar dat houd niet in dat we nu op de nullijn moeten blijven staan. Het leven word voor een gepensioneerde ook duurder.