AOW-GAT Defensie

AOW-GAT Defensie

11 jul 2015 - FNV Overheid sector Burgerpersoneel (JS)

AOW-GAT Defensie

Namens onze bestuurder Marieke Manschot (FNV OVERHEID sector burgerdefensie) heeft zij een mooi resultaat behaald in het Sector Overleg Defensie (SOD) voor Defensie medewerkers welke in een WAO gat van twee jaar waren gevallen door dat het Burger Ambtenaren Reglement Defensie (BARD) nog niet is aangepast van 65 naar 67 jaar.

Zij die met het BARD verplichte leeftijd ontslag van 65 jaar naar huis werden gezonden vielen in dit WAO-gat en werd tot deze overeenkomst door de werknemer zelf betaald uit zijn eigen pensioen uitkering welke hij/zij dan naar voren moest halen om deze maanden zijn/haar lasten te kunnen betalen dus interen op het eigen flex-pensioen.


Dit is natuurlijk raar dat als je ontslag of de dienst verlaat door reorganisatie je geen betaling ontvangt van Defensie,

Dit is na veel aandringen van de FNV en door rechtszaken aan te spannen (ABVAKABO tegen Defensie) nu eindelijk geregeld bij Defensie en op een later moment zal ook het BARD hierop aangepast worden voor de toekomst waarmee dan vaststaat dat de ontslag leeftijd dan op 67 jaar staat.

De brief met dit besluit staat op onze facebook pagina ( kopieer de link in uw webbrouwser en lees de tekst van Marieke www.facebook.com/LokaalFNV.GooienVechtstreek )

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

1 reactie

R. Blok schreef op 30-01-2016

Blijkt dat men mij op 1 mei 2014 de default versleepregeling hebben toegedicht zonder daar om gevraagd te hebben. 1 mei ging ik 1 maand met FPU (Venderik), in juni eerste keer ABP pensioen. Ontbreekt nog steeds ca. 1500 Euro netto AOW over 2 maanden AOW-gat. De brief van ABP oktober/november 2015 en compensatie is bij de meeste lotgenoten niet gearriveerd. Alleen 2 collega's met SBK regeling hebben een vergoeding en brief ontvangen.