Volkspetitie Red de Zorg

Volkspetitie Red de Zorg

19 jun 2015 - Lokaal FNV Gooi en Vechtstreek (FNV)

Volkspetitie Red de Zorg

736.759 handtekeningen onder Volkspetitie Red de Zorg!

FNV en CNV Zorg & Welzijn: ‘Dit signaal is niet te negeren. Van Rijn grijp in’

Vanmiddag hebben FNV en CNV Zorg & Welzijn de Volkspetitie Red de Zorg overhandigd aan staatssecretaris van Rijn. Ruim 736.000 mensen ondertekenden de afgelopen zes weken de Volkspetitie en riepen daarmee de staatssecretaris op in te grijpen en te stoppen met bezuinigen. De staatssecretaris stelde het aantal handtekeningen indrukwekkend te vinden en verklaarde zich bereid om met de vakbonden in gesprek te gaan. FNV en CNV Zorg & Welzijn gaan op deze uitnodiging in.

FNV voorzitter Ton Heerts: “De bezuinigingen op de zorg moeten nu stoppen, anders komen we in september terug. Er moet nu snel een oplossing komen, want dit gaat iedereen in Nederland aan.” Suzanne Kruizinga, voorzitter van CNV Zorg & Welzijn: “Want dat zo ontzettend veel mensen de petitie ondertekend hebben, is een signaal dat de politiek niet kan en mag negeren. Mensen maken zich terecht druk om bezuinigingen in de zorg en de gevolgen die deze bezuinigingen voor zowel cliënten als medewerkers hebben.” Tweede Kamerleden van PvdA, VVD, CDA, SP, GroenLinks en 50PLUS gingen na de overhandiging met elkaar in debat over de Volkspetitie. Zij waren het erover eens dat deze Volkspetitie aanleiding moet zijn voor een Kamerdebat op korte termijn.
FNV en CNV Zorg & Welzijn willen dat staatssecretaris van Rijn ingrijpt. Mensen moeten weer centraal staan. De bezuinigingen moeten stoppen,  Daar willen wij als vertegenwoordiger van de medewerkers over meedenken en bij betrokken worden. 
 
Op 1 mei lanceerden FNV en CNV Zorg & Welzijn de volkspetitie Red de Zorg. In drie weken tijd waren de beoogde 300.000 handtekeningen al gezet en het zijn er in totaal 736.759 geworden. Heerts: “Ik wil alle mensen die getekend hebben en al onze actieve leden die rond zijn gegaan met de petitie heel erg bedanken voor hun inzet.”

 

Lokaal FNV Gooi en Vechtstreek bedankt iedereen die deze aktie heeft gesteund met het plaatsen van een handtekening op een van de vele formulieren of de digitale versie.

Ook de Lokaal FNV Gooi en Vechtstreek Ondersteuners BEDANKT, zonder uw hulp was dit aantal niet mogelijk geweest. 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht