Volkspetitie red de zorg

Volkspetitie red de zorg

26 mei 2015 - Lokaal FNV Gooi en Vechtstreek (js)

Volkspetitie red de zorg

Volkspetitie Red de Zorg gaat als een speer
 
Sinds de start van de petitie Red de Zorg 'tegen de afbraak van de zorg.' Zijn sinds begin deze maand ruim 200 honderd duizend handtekeningen binnen gekomen. Ook in het Gooi tekenden duizenden mensen. 
 
Woordvoerder Hennie Klomp van lokaal FNV Gooi en Vechtstreek: "Terwijl verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de zorg thuis. Terwijl zorgverzekeraars recordwinsten maken, bezuinigt de regering op de zorg aan psychiatrische en gehandicapte cliënten. Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben, raken deze kwijt. Daarnaast verliezen tienduizenden zorgwerkers hun baan. 
 
Ook in het Gooi zijn door bezuinigingsmaatregelen de eerste slachtoffers al gevallen (denk bijvoorbeeld aan de ontslagen bij Hilverzorg) en dagelijks zitten mensen die zorg nodig hebben en zorgwerkers in onzekerheid over de toekomst. De maat is vol. Dit kan en mag niet langer doorgaan!"
 
Daarom starten de vakbonden FNV en CNV startten begin deze maand een volkspetitie tegen de miljardenbezuinigingen in de zorg. Het doel is zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen en daarmee de regering op te roepen de bezuinigingen in de zorg te stoppen. Het initiatief wordt door tientallen bekende Nederlanders gesteund, onder wie Willeke Alberti, Humberto Tan, Joop Braakhekke en Arnold Heertje.
 
Afgelopen weken haalden actiegroepen in het Gooi handtekeningen op. Ze waren te vinden op de markt in Laren, Bussum en Hilversum. En er liggen in de wijkcentra de Geus, de Lelie, St Joseph en Lopez Dias in Hilversum handtekeningenlijsten. Net als in de Malbak in Blaricum. 
 
"Duizenden handtekeningen in het Gooi is een stevig signaal dat ook hier mensen zich bezorgd maken over de zorg. Maar het is nog niet gedaan aldus Klomp. We gaan door tot 12 juni en tekenen kan nog steeds! Op de website van de FNV voor Zorg http://www.fnvvoorzorg.nl/forms/volkspetitie-red-de-zorg/  en in de eerder genoemde wijkcentra. Mijn oproep : teken ook uw steun is zeer welkom!"
 
Ook tekenen? Dat kan ondermeer op 27 mei bij de Stichtsehof Laren tussen 15u en 17u, 30 mei op de markt in Huizen tussen10u-14u, 6 juni tussen 11u-16u op de Hilversumse markt (kop Groest/markt), tijdens openingstijden in de eerder genoemde wijkcentra en uiteraard digitaal op de website van FNV voor Zorg. Kijk voor een uitgebreid overzicht van verzamellocaties op de website http://lokaalfnv.nl/regio/gooi-en-vechtstreek/actueel/2015/05/steun-onze-zorg-petitie

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht