Personeel Vredestein krijgt zijn zin: oplossing voor loonconflict

06 sep 2017 - Bert Hellegers

Personeel Vredestein krijgt zijn zin: oplossing voor loonconflict

Personeel Vredestein krijgt zijn zin: oplossing voor loonconflict

ENSCHEDE - Bandenfabriek Apollo Vredestein heeft alle cao-eisen van de vakbonden alsnog ingewilligd. “Ze zijn er enorm geschrokken van de onrust in de fabriek en de actiebereidheid van het personeel”, aldus FNV-bestuurder Lex Makkinje, direct nadat hij met CNV-collega Gerard van Dijk tot een akkoord kwam met de directie van Apollo Vredestein. 

Werkdruk

Daar werden ze het eens over de loonsverhoging, de pensioenopbouw en onderzoek naar de werkdruk. De bandenfabriek wilde tot vorige week niet hoger gaan dan een loonsverhoging met 1,8 procent. Dat wordt nu de door het personeel verlangde 2 procent. Verder heeft de directie alvast vanaf april volgend jaar een verhoging met 2,3 procent in het vooruitzicht gesteld. Over dat bod buigen de 1400 werknemers zich binnenkort.

Pensioen

De directie heeft ook ingestemd met de geëiste vergoeding voor ouderen. Om plaats te maken voor jongeren en oudere werknemers te ontzien, bood de directie een regeling waarbij mensen 80 procent werken tegen 90 procent loon en 90 procent pensioenopbouw. Dat wordt nu 100 procent pensioenopbouw. Ook krijgen werknemers tien of elf vrije dagen. “Zodat de werkdruk wordt verlaagd”, aldus de vakbonden. De directie heeft ook toegezegd in samenwerking met de ondernemingsraad de werkdruk in kaart te brengen.

Vredestein: 'Arbeidsrust garanderen'

Apollo Vredestein meldt voor deze oplossing te hebben gekozen 'om arbeidsrust te garanderen en om verder te bouwen aan de marktpositie van het bedrijf'. Thema’s als duurzame inzetbaarheid en flexibiliteit blijven hoog op de agenda staan van de bandenfabrikant. De bandenproducent zal over deze onderwerpen 'nadrukkelijk overleg met haar medewerkers en sociale partners voeren', meldt het bedrijf. 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

1 reactie

Frans Nienhuis schreef op 06-09-2017

Hallo , ik wil even aangeven dat ik blij ben met het behaalde resultaat van het loonconflict en hopelijk word het nu weer rustig op de werkvloer . Bedankt groetjes fmnienhuis