Onvrede bij Vredestein

31 aug 2017 - Rogier Esselbrugge

Onvrede bij Vredestein

Werknemers bij Apollo Vredestein (AVBV) in Enschede zijn massaal tegen het eindbod van de directie voor een nieuwe cao voor de 1.200 mensen in het bedrijf.

 

De werknemers willen een loonsverhoging van minimaal 2%, terwijl de directie 1,8% biedt. Verder is er grote onvrede over het zogenoemde generatiepact. Om plaats te maken voor jongeren en ouderen te ontzien, biedt de directie een regeling waarbij mensen 75% werken tegen 90% loon en 90% pensioenopbouw. Werknemers willen 100% pensioenopbouw.

Voorultimatum

Vakbond FNV zal AVBV een voorultimatum sturen. Gaat de werkgever niet akkoord met de eisen van werknemers, dan zijn acties niet uitgesloten.

Lex Makkinje, bestuurder FNV Procesindustrie: ‘We gaan het rubber smeden als het heet is. De mensen zeggen hier niet alleen NEE tegen een kleine extra loonsverhoging. Waar het net zo hard om gaat: onze leden willen serieus genomen worden en zijn bereid acties te voeren.’

Werkdruk

Makkinje geeft aan dat maat de voor de werknemers vol is: ‘De werkdruk is te hoog en het ziekteverzuimbeleid is verscherpt. Dat leidt tot bizarre uitwassen, zoals mensen met een gebroken been die van huis gehaald worden en verplicht in de nachtdienst op een bankje moeten zitten in de fabriek.’

Volgens Makkinje is het de optelsom van het onwrikbare eindbod van AVBV en de druk op de medewerkers die nu leidt tot een massaal NEE tegen de directie.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht