1 mei

Van 1 mei 2018 19:00 tot 1 mei 2018 22:00

1 mei

Lokaal FNV Enschede viert 1 mei met linkse partijen

Voor wie op 1 mei niet aanwezig kan zijn bij de landelijke 1 mei-manifestatie in Den Haag is er in Enschede een alternatief. Lokaal FNV Enschede ,PvdA, SP, NCPN, en GroenLinks organiseren dit jaar samen de 1 mei-viering in Enschede met als thema: “Dag van de Arbeid, voor bestaanszekerheid en echte banen”. Deze vijf organisaties hebben daarvoor het 1 mei-comité Enschede in het leven geroepen. De 1 mei-viering (op dinsdag) heeft plaats in wijkcentrum De Roef, Pastoor Geertmanstraat 17 en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). De toegang is gratis. Voorafgaand aan de 1 mei-viering wordt er een demonstratieve tocht gehouden in de omgeving van het wijkcentrum. De start is om 19.15 bij De Roef en de aankomst om 19.45 uur, ook bij het wijkcentrum.

Bert Otten houdt de 1 mei-toespraak en interviewt daarna de politiek leiders/voorzitters van de deelnemende organisaties. Bert is oud wethouder sociale zaken Hengelo en oud vicevoorzitter landelijk PvdA-bestuur. Belangstellenden kunnen met de woordvoerders van de 5 organisaties in discussie. Ze kunnen bij stands de nodige informatie krijgen van en over Lokaal FNV Enschede, PvdA, SP, NCPN, en GroenLinks. Naast inhoud is er ook ruimte voor ontmoeting in relaxte sfeer en ontmoeting met muziek van het zangtrio “Hard en Vals” en gitaar/zang van Willem Ouwehand en Nathan Heijnst.

1 mei-viering, dinsdag, in Enschede: Wijkcentrum De Roef, Pastoor Geertmanstraat 17. Aanvang 20.00 uur. Start demonstratieve tocht om 19.15 uur.

Deel deze Activiteit