Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

24 feb 2018 - Webmaster

Nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF Sector Zorg & Welzijn

Beste FNV-lid,

FNV START ZORGACTIES IN DE GEMEENTE EMMEN

Veel leden van de FNV hebben zich in 2015 ingezet voor de Red de Zorg campagne. Dankzij de inzet en acties van onze leden heeft de FNV in december 2015 goede afspraken voor zorg kunnen maken met het kabinet en de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Zo is er extra geld voor verpleeghuizen bijgekomen er is weer structureel 300 miljoen bijgekomen voor de huishoudelijke thuiszorg!

GEMAAKTE AFSPRAKEN VERZILVEREN

De gemeente Emmen heeft de afgelopen jaren flink bezuinigd op de huishoudelijke thuiszorg. Kwetsbare medemensen komen hierdoor in de problemen en dat is niet nodig. Op 18 mei 2016 heeft ook de hoogste rechter uitspraken gedaan over de WMO en de thuiszorg. En recentelijk heeft de rechter in Assen de FNV nogmaals in het gelijk gesteld dat de gemeente Emmen de huishoudelijke verzorging vallend onder de WMO niet naar behoren uitvoert. Hieruit blijkt dat de gemeente Emmen het beleid moet aanpassen. Maar dat is de gemeente nog niet van plan, dus daar moeten we ze een handje bij gaan helpen.  

WAT GAAN WE DOEN?

In Emmen openen we vanaf 2 januari een FNV Zorgactiepunt waar alle inwoners van de gemeente Emmen en medewerkers uit de zorg met hun verhalen, klachten, bezwaren en ideeën over de zorg in de gemeente Emmen terecht kunnen. Dit FNV Zorgactiepunt wordt bemenst door (kader)leden van de FNV en sympathisanten van de zorgacties. Het spreekuur is er voor iedereen! Heeft u zelf huishoudelijke verzorging of kent u iemand die met de huishoudelijke zorg vanuit de gemeente Emmen te maken heeft, stuur die collega’s, buren en familieleden dan door naar het Zorgactiepunt! Ook voor niet leden.

EMMEN VAKBONDSHUIS Adres: Bukakkers 12 EMMEN Elke donderdag (vanaf 11 januari) van 19.00-20.00 uur Tel: 06 4698 8112 (bereikbaar tijdens spreekuren of u kunt de voicemail inspreken dan nemen we contact met u op) Per mail: Emmen@fnvvoorzorg.nl

MEEHELPEN? We zoeken nog mensen die willen helpen bij het invullen van bezwaarformulieren, verhalen op willen schrijven en luisteren naar de verhalen van cliënten en zorgmedewerkers. Voor iedereen die wil helpen geven we een korte training. Voorkennis over de zorg is niet nodig. Als u mee wilt doen graag even aanmelden op bovenstaand emailadres of bellen naar bovenstaand nummer, zodat we contact met u kunnen opnemen.

Met vriendelijke groet, Maureen van der Pligt, FNV-bestuurder Zorg, sector VVT 22 december 2017

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht