Verkiezingsdebat Emmen

21 jan 2017 - webmaster

Verkiezingsdebat Emmen

FNV NOORD VERKIEZINGSDEBAT

WOENSDAG 25 JANUARI 2017

PLAATS: De Marke, Statenweg 107, Emmen

AANVANG: 20.00 UUR (inloop vanaf 19.30 uur)

Kom ook naar het FNV Verkiezingsdebat!

Kandidaat Kamerleden William Moorlag PvdA, Frank Futselaar SP, Kees van Leeuwen Nieuwe Wegen en Corrie van Brenk 50PLUS gaan in op zes stellingen. Zie het overzicht.

Debatleider is FNV bestuurder Riek van Kampen. We roepen je op naar het debat te komen en duidelijk te maken wat je zelf vindt.

Vrij entree, niet-leden zijn van harte welkom. De FNV organiseert ook in Groningen en Leeuwarden een Verkiezingsdebat, op 24 en 26 januari. Kijk op de nieuwspagina van www.fnv.nl/noord voor de actuele informatie.

Met vriendelijke groet, Bestuurders FNV Noord

Voor nadere vragen: Janwillem Compaijen FNV bestuurder janwillem.compaijen@fnv.nl 06 53 26 35 82

Stellingen Verkiezingsdebat FNV Emmen, 25 januari 2017

1. Gelijk werk, gelijk loon Stelling: De overheid faalt in de handhaving van gelijk loon voor gelijk werk. Dat leidt tot verdringing van echte banen. Een volgend kabinet moet hier serieus werk van maken.

2. AOW en pensioen Stelling: Vervroegd met pensioen is voor mensen met lagere inkomens onbetaalbaar, terwijl doorwerken tot AOW-datum voor deze mensen met vaak zware beroepen onmogelijk is. De werkloosheid is niet bestreden maar opgedreven.

3. Verplicht werken, dan ook tegen normaal loon Stelling: Verplicht werken zonder loon, is oneerlijk en leidt tot verdringing van betaald werk.

4. De zorg Stelling: Vervang het eigen risico in de zorg door een inkomensafhankelijke zorgpremie.

5. Algemene voorzieningen zijn een overheidstaak Stelling: De algemene openbare voorzieningen zoals de zorg, zorgverzekeringen, bus- en treinvervoer, postbezorging, en gas/elektriciteit, moeten genationaliseerd en gecentraliseerd worden.

6. Iedereen moet kunnen meedoen Stelling: De sluiting van sociale werkplaatsen betekent dat een fors aantal mensen niet mee kunnen doen, maar aan de kant worden gezet.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht