Opening Vakbondshuis

Opening Vakbondshuis

01 okt 2016 - Wieke Berends

Opening Vakbondshuis

Zinderende opening FNV vakbondshuis Emmen

Op 30 september, een stralende najaarsdag, is het vakbondshuis in Emmen door vice-voorzitter Gijs van Dijk geopend.

Onder luid applaus van de ruim 150 aanwezigen opende Gijs van Dijk na een krachtige toespraak samen met actieve leden het vakbondshuis.

Trots
“Vandaag zijn we in Emmen om één van de eerste vakbondshuizen van het land te openen. En als ik om me heen kijk, dan denk ik: DIT IS DE VAKBOND. Dit is de FNV. Veel mensen. Actieve leden. Uit veel sectoren. Sociaal. Dit is de FNV waar ik trots op ben en ik wil Emmen, de leden, de regio feliciteren met dit geweldige vakbondshuis”.

Oplossingen

“Bij de FNV zien we elkaar vaak als het gaat om problemen. Als mensen worden ontslagen. Of als mensen opeens een lager salaris krijgen. Maar weet: De FNV is ook de organisatie van de oplossingen. Want leden, in welke sector dan ook, werkend, werkzoekend, gewerkt hebbend, die weten vaak heel goed wat er kan gebeuren om de leef- en werksituatie van mensen te verbeteren. Dit vakbondshuis is dus ook absoluut een plek van de oplossingen. En oplossingen zijn nodig! Daar moeten we voor vechten. In Emmen is al jaren een hoge werkloosheid. De werkgelegenheid is hier gedaald. We zien in onze lokale monitor die we laatst hebben uitgebracht dat de sociaal economische verschillen tussen gemeenten alleen maar toenemen”.

Na de officiële opening kon de bezoeker onder het genot van een hapje en drankje terecht op de vakbondsmarkt waar de sectoren en dienstverlening van de FNV zich presenteerden.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

2 reacties

Hilco Koopman schreef op 01-10-2016

Hartelijk Gefeliciteerd met het nieuwe vakbondshuis, ik hoop er mensen naar toe te kunnen verwijzen en naar tevreden worden behandeld. groeten, H.koopman

Ben ten Velde schreef op 11-10-2016

Geachte dame/heer, Nog van harte gefeliciteerd met de opening van het nw vakbondshuis in Emmen. Uit eigen ervaring als zelfstandig budgetcoach denk ik dat u in deze regio daarmee een goede zet doet. Zou het plezierig vinden om binnenkort eens nader kennis te maken en ervaringen uit te wisselen, zo mogelijk zien waar we elkaar kunnen aanvullen. Daarnaast ben ik zelf lid van FNV (zelfst.) en belastinginvuller voor de regio Coevorden-Hardenberg. In afwachting op uw reactie. vr gr Ben ten Velde